V celorepublikovém měřítku Města pro byznys je Jablonec nad Nisou čtvrtý

18.09.2021 13:53 | Tisková zpráva

V srovnávacím výzkumu Město pro byznys, který probíhá už 13. rokem, se Jablonec nad Nisou za rok 2020 umístil na 4. místě. Srovnávací výzkum zpracovává analytická agentura Datank a hodnotí v něm všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice.

V celorepublikovém měřítku Města pro byznys je Jablonec nad Nisou čtvrtý
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Město pro byznys je srovnávací výzkum, který již třináctým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí ve všech obcích s rozšířenou působností v ČR a městských částech Hlavního města Prahy. Vyhlašovatelem výzkumu je týdeník Ekonom. Data vyhodnocuje agentura pro informace a analýzy Datank.

Jablonec je v tomto výzkumu dlouhodobě hodnocený velmi dobře, v roce 2019 získal titul Město pro byznys desetiletí, jelikož od roku 2009 do roku 2019 v Libereckém kraji za posledních vyhrál pětkrát, třikrát byl druhý a jednou třetí. V roce 2012 skončil sedmý v celorepublikovém hodnocení 205 obcí s rozšířenou působností a 22 pražských městských částí, v roce 2017 dokonce čtvrtý, v roce 2018 jedenáctý.

„V celorepublikové TOP 10 se pětačtyřicetitisícové město opakovaně umísťuje například vysokým počtem podnikatelů nebo kvalitní podporou webových stránek,“ uvedl za organizátory soutěže David Pavlát. Průměrné umístění Jablonce nad Nisou v letech 2009-2019 tak bylo 1,9. K silným stránkám Jablonce patří podpora webových stránek, počet podnikatelů a stabilita krajiny. Více ZDE.

Za roky 2019 i 2020 si v krajských kolech odnesl Jablonec nad Nisou příčku nejvyšší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…