V otrokovických školách uctili zemřelé po pařížském atentátu minutou ticha

18.11.2015 11:45

Pátek třináctého se stal osudným pro obyvatele Paříže. Tento den zemřely desítky lidí při sérii atentátů v hlavním městě Francie. Také Otrokovice se připojily k uctění zemřelých a zraněných. Radnice vyvěsila na dobu třídenního státního smutku ve Francii černou vlajku a v základních školách uctili památku minutou ticha.

V otrokovických školách uctili zemřelé po pařížském atentátu minutou ticha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Budek, starosta města Otrokovice

Všechny základní školy v Otrokovicích věnovaly část vyučovací hodiny událostem, které proběhly v pátek v Paříži, a uctily tak památku 129 zemřelých a desítek zraněných při atentátu. „Při pravidelné pondělní rozhlasové relaci jsme žáky naší školy informovali o tom, co se v pátek stalo v Paříži. Ve třídách jsme pak uctili minutou ticha památku obětí. Určitě se k tomuto tématu budeme vracet. Na prvním stupni formou diskuze s třídními učiteli a na druhém stupni v rámci Výchovy k občanství,“ sdělila ředitelka Základní školy Trávníky Jana Večeřová.

Vedení otrokovické radnice rozhodlo vyvěsit na budovu městského úřadu černou vlajku jako vyjádření solidarity s obyvateli Paříže a celé Francie. „Byl bych rád, abychom si uvědomili, že tato tragédie se dotýká nás všech. Vyvěšením černé vlajky chceme vyjádřit smutek a soucítění se všemi zemřelými, zraněnými a jejich rodinami,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …