V ulicích Pardubic se objeví červené kontejnery

02.04.2012 11:22

K zeleným, modrým, žlutým a bílým kontejnerům na separovaný odpad přibudou v dubnu a květnu v pardubických ulicích kontejnery červené.

V ulicích Pardubic se objeví červené kontejnery
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Jsou určený na drobný elektroodpad a baterie, pro něž je v kontejneru vyhrazen samostatný box. Lidé tak již nebudou muset s drobnými vyřazenými spotřebiči na sběrný dvůr, jako tomu bylo doposud.

„Na separační dvory lidé ukládají většinou rozměrnější elektronikou, podobně jako do kontejnerů při mobilním svozu. Drobné elektro jako mobilní telefony, kalkulačky, rádia a podobně, stejně jako baterie, končí často v popelnicích jako součást směsného komunálního odpadu, a tam rozhodně nepatří.  Rozmístěním 20 červených kontejnerů na území města chceme podíl elektroodpadu  ve směsném odpadu snížit,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí pardubické radnice Miroslav Míča.

Kontejnery na elektroodpad budou rozmístěny ve všech městských obvodech, většinou v místech kde již stojí kontejnery na jiný separovaný odpad. Vyvážet se budou jednou měsíčně a pokud se ukáže, že jejich kapacita nedostačuje, přidá společnost ASEKOL kontejnery další.  „Doufáme, že se obyvatelé Pardubic v otázce samostatného sběru elektroodpadu zachovají stejně zodpovědně, jako to činí při separaci jiných odpadů,“ dodal Míča. V roce 2011 vytřídili pardubičtí občané 801 tun plastů, 780 tun papíru, 946 tun skla, 103 tun nebezpečných odpadů a 1689 tun bioodpadu. V březnu 2011 přibyly ve městě také kontejnery na textil, do konce roku do nich občané uložili 125 tun oděvů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…