V září se v Příbrami odehraje souboj sportovních dřevorubců

08.08.2018 19:10 | Zprávy

Sekery, které holí, ruční pily dlouhé 2 metry, motorové pily s výkonem přes 70 koní, řetězy řítící se rychlostí přes 200 kilometrů v hodině, silní chlapi, férový sport - tak to vše znamená TIMBERSPORTS! Letos jste měli příležitost si tento sport obhlédnout při Family Festu, druhou šanci budete mít v sobotu 15. září od 12 hodin v areálu Letního kina Příbram. Vstup na zhruba pětihodinovou show vhodnou pro všechny, od těch nejmladších, až po ty nejstarší, jak muže, tak ženy a děti, je zdarma.

V září se v Příbrami odehraje souboj sportovních dřevorubců
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

V rámci programu vystoupí 18 nejlepších evropských sportovních dřevorubců – v čele s Martinem Komárkem, „králem dřevorubců“, kteří si během akce „střihnou“ kvalifikační závod Mistrovství ČR 2018 (MČR proběhne 28. 9. 2018 v Písku). Závodit se bude ve 4 disciplínách – 2 se sekerou, 1 s ruční pilou a 1 s motorovou pilou. Martin Komárek má kvalifikaci na MČR již za sebou, ale pro diváky předvede velice atraktivní exhibiční show.

Pár zajímavostí:

  • Martin Komárek závodí již 18 let
  • sport vznikl před 35 lety v USA
  • vybavení pro jednoho závodníka přijde na cca půl milionu korun
  • velká motorová pila váží 27 kilo, sekera 19 kilo
  • dřevo, co se používá, je topol černý

Počet medailí, které Martin Komárek získal na mistrovství světa, je osm – 3 stříbrné a pět bronzových. Počet zlatých medailí na mistrovství Evropy – pět.

Celý program bude řídit zkušený moderátor, který čas mezi disciplínami vyplní vědomostními soutěžemi pro diváky, jak ty dospělé, tak pro děti.

Více o sportu najdete ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…