V zastupitelstvu jsou nové tváře, starostou Vyškova je Karel Jurka

01.11.2018 19:43

Ustavující zasedání Zastupitelstva města Vyškova, které se v sále Besedního domu konalo ve středu 31. října, potvrdilo to, na čem se nově vzniklá koalice po sečtení výsledků komunálních voleb dohodla: starostou města se stal pětačtyřicetiletý občanský demokrat Karel Jurka, Vyškov má nově tři uvolněné místostarosty. Vzešly ze subjektů, které se pro další čtyři roky dohodly na správě města.

V zastupitelstvu jsou nové tváře, starostou Vyškova je Karel Jurka
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Koalici tak tvoří ODS, ANO 2011, KDU-ČSL, Volba pro město a Náš Vyškov. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu má většinu 17 mandátů. „Jelikož se do zastupitelstva dostaly všechny kandidující strany a hnutí, bylo patrné, že povolební vyjednávání nebudou snadná. Věřím, že koalice, která nakonec z jednání vzešla, bude úspěšná. Našli jsme shodu v prioritních bodech, v rétorice, ve fungování a v komunikaci úřadu s obyvateli našeho města. Pro rozvoj Vyškova uděláme maximum,“ prohlásil nový starosta Karel Jurka.

Po složení slibu všech 27 zastupitelů následovala právě volba starosty a místostarostů. Zastupitelé zvolili 1. místostarostkou Karin Šulcovou (ANO 2011), která bude zastupovat starostu města po dobu jeho nepřítomnosti a funkci bude stejně jako zbývající dva místostarostové vykonávat jako dlouhodobě uvolněná.

Návrat do známých vod hlásí místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL), který post zastával už v letech 2004 až 2013, místostarostou zastupitelé zvolili i Josefa Kachlíka (Volba pro město), který ve vyškovském zastupitelstvu sedí již od roku 1998.

V devítičlenné Radě města má hnutí ANO 2011 tři zástupce (Karin Šulcová, Ivo Chomoucký, Jana Podrápská), občanští demokraté dva (Karel Jurka, Luboš Kadlec), lidovci také dva (Roman Celý, František Adamec) a Volba pro město (Josef Kachlík) i Náš Vyškov (Blanka Mikulková) po jednom členu.

Předsedou devítičlenného finančního výboru zastupitelé zvolili Jiřího Piňose (Náš Vyškov), devítičlenný kontrolní výbor povede Petr Hájek (ČSSD).

Nejbližší  zasedání Zastupitelstva města Vyškova se uskuteční ve čtvrtek 20. prosince. „Intenzivně pracujeme na vyrovnaném rozpočtu pro příští rok, který je pro nás prioritou. Tou druhou je pak Programové prohlášení Rady města Vyškova pro volební období 2018-2022. Půjde o průřez našimi volebními programy,“ doplnil nový starosta Jurka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…