Valašské Klobouky: Autobusové zastávky na Sychrově už slouží cestujícím

21.12.2022 6:32 | Tisková zpráva

Při obvyklých prosincových změnách jízdních řádů veřejné dopravy byly nově zbudované autobusové zastávky zařazeny do přehledů jednotlivých spojů, a tak je mohou lidé začít využívat.

Valašské Klobouky: Autobusové zastávky na Sychrově už slouží cestujícím
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Dobrá zpráva pro obyvatele ze Sychrova, kteří se po rekonstrukci chodníků, veřejného osvětlení a další infrastruktury těšili ještě na zprovoznění nově zbudovaných autobusových zastávek. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Při obvyklých prosincových změnách jízdních řádů veřejné dopravy už byly nové zastávky zařazeny do přehledů, a tak je mohou lidé začít využívat.

„Po nezbytné kolaudaci a zapsání do jízdních řádů začaly zastávky na Sychrově obsluhovat první cestující. Díky bezbariérovému řešení nástupní plochy bude tato doprava usnadněním zejména pro seniory a osoby se ztíženou pohyblivostí, ale samozřejmě si své cesty v rámci města mohou plánovat všichni obyvatelé ze Sychrova a okolních ulic. V opačném směru se lidem zjednoduší například jízda do Zlína, kdy nebudou muset docházet na autobusové nádraží na Masarykově náměstí, ale přistoupí cestou,“ uvedl Josef Bělaška, starosta města Valašské Klobouky.

Město zbudovalo zastávky v rámci první etapy rekonstrukce, která si vyžádala náklady 4,3 milionu korun. Dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury pokryla 85 % z uznatelných nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…