Valašské Meziříčí: Bezpečnost chodců zvyšují reflexní prvky

24.12.2020 18:01

Podvečer v úterý 15. prosince patřil ve Valašském Meziříčí další z preventivně bezpečnostních akcí „Být viděn“. Tentokrát se zaměřením na nošení reflexních prvků zejména u dospělých.

Valašské Meziříčí: Bezpečnost chodců zvyšují reflexní prvky
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Povinnost nosit reflexní prvky platí ze zákona mimo obec. Ve městě je sice dobrovolná, ale slouží pro lepší viditelnost a ochranu nejzranitelnějších účastníků silničního provozu, tedy zejména chodců. Od úterní 16. hodiny tak na přechodech u autobusového nádraží a následně cestou na náměstí upozorňovali Vladislav Malcharczik, preventista PČR Vsetín a Zdeněk Patík, krajský koordinátor BESIP Zlínského kraje, přecházející a kolemjdoucí na absenci nebo nedostatečnost reflexních prvků. „Převážná většina oslovených občanů byla oblečena v tmavém nebo přímo černém oblečení. Řidiči by tak měli prakticky nulovou možnost je spatřit a předcházet střetu s vozidlem,“ řekl Jiří Pernický, předseda Komise BESIP Valašské Meziříčí. Každý z přibližně 200 oslovených občanů tak po upozornění na uvedenou skutečnost obdržel reflexní prvky. „Akce byla úspěšná a reakce lidí vesměs pozitivní. Také drobné prohřešky na přechodech či mimo ně se proto řešily domluvou. Zvlášť milé byly reakce maminek a rodin s kočárky, které si odvezly reflexní prvky i na kočárcích,“ doplnil Pernický. Akce proběhla v rámci aktivit Komise BESIP Valašské Meziříčí.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…