Valašské Meziříčí: Děti z Chorvatska se učily na Valašsku lyžovat

11.01.2022 7:34

Čtyři desítky žáků s pedagogy ze základní školy v chorvatském Daruvaru hostilo v rámci výměnného pobytu v uplynulém týdnu město Valašské Meziříčí. Díky vzájemné spolupráci obou měst se na Valašsku učili lyžovat.

Valašské Meziříčí: Děti z Chorvatska se učily na Valašsku lyžovat
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

V Daruvaru a přilehlém okolí žije výrazná česká menšina, která nezapomíná na své kořeny. „Podařilo se nám tak navázat skvělou spolupráci, která se přenáší i na naše děti. Díky tomu k nám na začátku ledna přijeli žáci z Daruvaru, aby nejen poznali Valašské Meziříčí, ale hlavně se učili lyžovat. Velké díky si zaslouží personál školní kuchyně ZŠ Šafaříkova, který pro ně zajišťoval celodenní stravování,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že v létě se mohou naopak žáci z valašskomeziříčské ZŠ Šafaříkova těšit na výlet k moři: „V červnu vyrazí na ostrov Tkon poblíž Biogradu na Moru. Jedná se přitom už o čtvrtý ročník těchto výměn, které utužují vzájemné vztahy a školy si je velice pochvalují.“ Obdobně spolupracuje Valašské Meziříčí také se svým dalším partnerským městem, kterým je srbský Čačak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…