Valašské Meziříčí: Dny města nabídnou svůj program po celé září

28.08.2022 6:27 | Tisková zpráva

Město Valašské Meziříčí připravilo společně s Kázetkem program letošních Dnů města 2022. Akce pod touto hlavičkou nabídnout rozmanitý program plný koncertů, výstav, trhů a zábavných akcí. Chybět nebude vernisáž fotosoutěže VALMEZ FOTO ani čtvrtý ročník festivalu Světlo Valmez. Více na www.kzvalmez.cz.

Valašské Meziříčí: Dny města nabídnou svůj program po celé září
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Oslavy Dnů města Valašské Meziříčí zahájí první zářijovou sobotu třetí ročník nevšední akce Zažít Valmez jinak tentokrát s podtitulem Dotkni se hvězd. Ta se letos přesunula do prostředí místní Hvězdárny a připraven je bohatý program plný překvapení. Účastníci tradiční fotosoutěže VALMEZ FOTO se mohou těšit na vernisáž snímků v Muzejním a galerijním centru, která bude spojena s vyhlášením výsledků. Tématem byl rozkvetlý Valmez.

Uskuteční se také tradiční akce jako Den s BESIPem aneb Hurá, děti! Bezpečně do školy či Medový den s Farmářským trhem. Poprvé proběhne série přednášek zaměřená na včelařství s názvem O včelách, kterou bude hostit velký sál Kázetka. A první týden zakončí druhý ročník akce pro rodiče s dětmi na letním stadionu TJ VM se sportovními kluby z Valmezu nazvané Sportuj! a koncert Filharmonie Bohuslava Martinů v místním Amfiteátru.

Milovníci swingu si přijdou na své na Swingové tančírně s LAM triem na terase zámku Žerotínů, a příznivci cimbálové muziky zase na tradičním Setkání na zámku ve velkém sále Kázetka, kde spolu s pořádající Cimbálovou muzikou Polajka uslyší a uvidí také Valašský soubor písní a tanců Bača a hosty ze slovenského města Partizánske.

Další ročník hlásí také Move Fest Valmez v režii ZUŠ Alfréda Radoka VM. V průběhu dvou dnů se uskuteční taneční a pohybové představení Carpe(t) Diem a Celestial Noise a unikátní spojení dvou cirkusových disciplín Momentum. Obě akce i několik doprovodných programů proběhnou v Tanečním centru na Vodní ulici. Do Amfiteátru se vrátí Babí léto. Mezinárodní folklorní festival nabídne vystoupení více jak sedmi hudebních i tanečních souborů, ale také moštování a odpoledne plné valašských tradic. Jedním s doprovodných programů Babího léta bude koncert kapely Docuku. Akce Nordic Walkingová procházka městem pak otevře nové stezky ve Valmezu.

V rámci Dnů města bude také slavnostně otevřeno nově zrekonstruované náměstí. Slavnostní akt se uskuteční v pátek 23. září od 19.00. Tentýž den se uskuteční také čtvrtý ročník oceňovaného festivalu Světlo Valmez. Unikátní propojení videomappingu, světelných instalací a hudby nabídne více než tři desítky světelných projektů a koncerty kapel Mňága a Žďorp, Gorilpop a Kapitán Demo. Akce se uskuteční na náměstí a v přilehlých ulicích.

Závěrem bude slavit místní pobočka Charity výročí 30 let své existence Mší svatou, Charitní slavností a koncertem Bach versus Mozart uskupení Czech Ensemble Baroque. Zahájen bude také festival ZUŠ Alfréda Radoka – Podzimní varhany, a to koncertem německého varhaníka Martina Schmedinga.

Kompletní program Dnů města 2022 naleznete na stránkách Kázetka ZDE, společně s časy a informacemi o případném vstupném. Vstupenky na zpoplatněné akce jsou k dostání na klasických předprodejových místech Kázetka, a to v TIC VM a na zmíněných stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…