Valašské Meziříčí: Energetiku poznávali na Vyhlídce korespondenčně a úspěšně

19.06.2018 14:29

Energetiku jako oříšek budoucnosti společně úspěšně rozlouskly žákyně osmého ročníku Základní školy Vyhlídka Valašské Meziříčí. V korespondenční soutěži „Co víš o energetice?“ obsadily mezi desítkami škol 8. místo mezi základními školami. Soutěž navazovala na přednášku v rámci projektu Energie – budoucnost lidstva.

Valašské Meziříčí: Energetiku poznávali na Vyhlídce korespondenčně a úspěšně
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Jednoduchá fakta s velkým dopadem na kvalitu života budoucí generace stojí v úvodu přednášky o energetice, která se uskutečnila v letošním školním roce na ZŠ Vyhlídka pro žáky 8. ročníku v rámci výuky fyziky a chemie. „Probíraly se nejen ryze technické věci, jako je například skladování elektřiny nebo produkce kysličníku uhličitého, ale také rizika blackoutu, výhody a nevýhody využívání různých energetických zdrojů, právo všech lidí na energii a její vliv na životní úroveň a ekologickou stabilitu. Tématem bylo také energetika v ekonomických, ekologických, sociálních a geopolitických souvislostech,“ uvedla zástupkyně ZŠ Vyhlídka Jarmila Malíková.

Děvčata hledala odpovědi na otázky, které se zabývaly obnovitelnými zdroji a primárními zdroji energie, spotřebou elektrické energie, roční produkcí toxických odpadů a jadernou energií. Soutěžilo celkem 90 týmů středních a základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…