Valašské Meziříčí: Festival Valašský špalíček bude!

23.05.2020 10:41

Současná epidemiologická situace dala na několik týdnů usnout živým kulturním akcím a s ní také vyvstaly otazníky nad naplánovanými koncerty. To se nevyhnulo ani připravovanému 38. ročníku Folk-blue-beat festivalu Valašský špalíček.

Valašské Meziříčí: Festival Valašský špalíček bude!
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Přijatá opatření se ale postupně začínají rozvolňovat a po dlouhých jednáních a za daných opatření se festival v areálu zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí uskuteční v avizovaném termínu 25.–27. června 2020. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Pořadatelé dlouho napínali, jak to s existencí letošního ročníku Valašského špalíčku nakonec bude. S jednotlivými účinkujícími ale jednali od začátku nouzového stavu a se všemi se probíraly různé varianty. Do konce minulého týdne, kdy byl vládou avizován plán rozvolňování přijatých opatření proti šíření viru Covid-19, nebylo v této věci příliš jasno. Situace se ale začíná měnit a současné podmínky dávají k pořádání festivalu přesnější obrysy. V úvahu je bráno také to, že se opět může vše ze dne na den změnit a zásah vyšší moci tak nikdo neovlivní.

38. ročník folk-blues-beat festivalu Valašský špalíček se tedy uskuteční v daném termínu 25.–27. června 2020 v areálu zámku Žerotínů. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Prodej třídenních festivalových vstupenek pokračuje za cenu 520 Kč, která se již měnit nebude. Jednodenní vstupenky půjdou do prodeje v případě, že to umožní kapacita areálu a jejich cena bude podobná startovací cenně třídenních vstupenek.

Vzhledem k situaci samozřejmě dochází k úpravám festivalového programu. Z avizovaného programu bohužel neuvidíme zahraniční účinkující jako je The Blues Band, bývalý kytarista a zakládající člen kapely Thin Lizzy Eric Bell, Dave Kelly, polskou bluesovou delegaci a jiné. O tyto legendy a umělce však nepřijdete, pokud vše dobře dopadne, tak jsme se s nimi domluvili na účasti v roce 2021.

Na kvalitě letošního ročníku se to ale nepodepíše. V následujících dnech budou zveřejňováni všichni interpreti, kteří na Valašský špalíček přijedou. Těšit se můžete například na Václava Neckáře & Bacily, Jazz Q s Martinem Kratochvílem, Michala Prokopa, kapelu Impuls se Zdeňkem Fišerem, Geralda Clarka (JAR), Františka Segrada s kapelou, Tonyho Ackermana (USA), Luboše Andršta, soubor C&K Vocal a mnoho dalších.

Konání festivalu Valašský špalíček se samozřejmě bude řídit danými hygienickými podmínkami, které stanovuje Ministerstvo zdravotnictví ČR pro konání kulturních a společenských akcí a budou platné k datu konání 38. ročníku. Prosíme o návštěvníky o jejich dodržování. Z tohoto důvodu jsou nyní prodávány vstupenky do kapacity 300 osob, jež by mělo rozvolňování povolit od pondělí 25. května 2020.

Vstupenky jsou k dostání online ZDE a ZDE (preferované varianty) i osobně v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí. Pro více informací sledujte náš facebookový kanál. Děkujeme, že jste s námi. Těšíme se na vás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…