Valašské Meziříčí: Hasiči zahájili nový rok

13.01.2023 12:09 | Tisková zpráva

Již tradičně na začátku nového roku se ve středu 11. ledna sešli na valašskomeziříčské požární stanici představitelé Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje (dále jen HZS ZLK), příslušníci a zaměstnanci Územního odboru Vsetín (ÚO Vsetín) a také vedení města Valašské Meziříčí. Společně bilancovali uplynulý rok a nastínili plány do roku 2023.

Valašské Meziříčí: Hasiči zahájili nový rok
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Loňský rok pro nás nebyl nijak jednoduchý, pokračovali jsme v pomoci v rámci koronavirové pandemie, následovala uprchlická krize v souvislosti s válkou na Ukrajině a také pomoc při rozsáhlém požáru v Českém Švýcarsku. Přesto se nám vše podařilo zdárně zvládnout a věřím, že letos už bude situace klidnější,“ shrnul Vít Rušar, ředitel HZS ZLK.

Místostarosta Petr Nachtmann následně zhodnotil dosavadní pozitivní spolupráci mezi městem a místními hasiči: „Jsme moc rádi, že máme ve Valašském Meziříčí základnu profesionálních hasičů. Jejich každoroční obětavá práce je nenahraditelná a velmi si jí vážíme. I proto v městském rozpočtu pravidelně počítáme s dotací na pořízení nezbytného dovybavení místní stanice. Letos bychom měli částkou 300 tisíc korun přispět na nákup nové čtyřkolky, která pomůže hasičům při práci v hůře dostupném terénu.“

Celkem čítá ÚO Vsetín 85 příslušníků a dva občanské zaměstnance. Na stanici ve Valašském Meziříčí pak slouží tři směny po 13 hasičích, kterým od loňského roku velí Jaroslav Sadílek. „Letos nás v rámci územního odboru a také na stanici ve Valašském Meziříčí čeká mimo jiné obměna vozového parku a pořízení nového 40metrového žebříku. Do budoucna pak povýšení místní stanice z kategorie C1 do kategorie C2, což s sebou ponese nároky navýšení personálních kapacit i posílení zásahové techniky. Velmi si vážíme také dlouhodobé podpory a spolupráce s městem Valašské Meziříčí,“ doplnil Zdeněk Hub, ředitel ÚO Vsetín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…