Valašské Meziříčí: Květinový jarmark prozářil náměstí

18.05.2020 11:11

I přes nepříznivé počasí otevřeli 15. května v rámci prvního letošního farmářského trhu ve Valašském Meziříčí stánky řemeslníci, farmáři a další lokální producenti.

Valašské Meziříčí: Květinový jarmark prozářil náměstí
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Na návštěvníky také čekalo příjemné překvapení – květinový jarmark s pestrou nabídkou sazenic a květin.

Již od rána přicházeli ke stánkům první zájemci. „Jsme rádi, že se nám podařilo úvodní farmářský trh letos uspořádat v předem domluveném termínu. To, že se jednalo o správný krok, potvrdil nejen zájem kupujících, ale také prodávajících,“ neskrývala spokojenost místostarostka Yvona Wojaczková.

Vzhledem k epidemiologické situaci posledních měsíců se farmářský trh neobešel bez mimořádných bezpečnostních a hygienických opatření. Samozřejmostí tak byly roušky, dodržování rozestupů či dezinfekce u stánků. „Na dodržování platných nařízení dohlížela Městská policie Valašské Meziříčí. Strážníkům a zejména pak návštěvníkům je třeba za zodpovědný přístup poděkovat. Věřím, že další farmářský trh, který se na náměstí bude konat v pátek 29. května, proběhne ve stejném a snad i v uvolněnějším duchu,“ dodala místostarostka Yvona Wojaczková. 

Farmářské trhy jsou městem Valašské Meziříčí pořádány od roku 2011 a za tuto dobu se již staly neodmyslitelnou součástí života ve městě. Občané se mohou těšit na dalších 11 trhů, které budou probíhat až do poloviny října. Přesné termíny či informace pro prodávající a nakupující naleznete na webové stránce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…