Valašské Meziříčí: MHD v nové aplikaci

20.12.2022 8:36 | Tisková zpráva

V říjnu spustila společnost TQM - holding s.r.o. (dále TQM) ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí nový web mhd.valasskemezirici.cz. Nově na něj navázala také aplikace pro chytré telefony, díky níž budou mít cestující aktuální jízdní řády a další informace z městské hromadné dopravy vždy po ruce.

Valašské Meziříčí: MHD v nové aplikaci
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Po nasazení nových ekologických autobusů v barvách města pokračuje valašskomeziříčská radnice společně s TQM v další modernizaci místní MHD. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
„Zatím poslední novinkou je aplikace pro chytré telefony. Cestující jejím prostřednictvím snadno najdou vybraný spoj a podle své aktuální polohy také jednoduše zjistí, kdy odjíždí autobus na jejich cílovou zastávku. V aplikaci samozřejmě nechybí ani mapa zastávek s polohou jednotlivých autobusů v reálném čase,“ představil novinku místostarosta Petr Nachtmann. Přímo v mobilu se cestující také dozví o chystaných výlukách či případných dalších úpravách provozu MHD.

„Aplikaci lze jednoduše a zdarma stáhnout přes Google Play (odkaz ZDE) nebo App Store (ZDE). Po instalaci je okamžitě plně funkční, její užívání nevyžaduje žádnou registraci. Cestující si navíc mohou navolit vlastní odjezdová tabla, která jim v reálném čase poskytnou informace o odjezdech všech autobusových spojů MHD z dané zastávky. Tímto krokem získají požadované dopravní informace okamžitě, a to bez nutnosti opakovaně zadávat svou trasu do vyhledávače,“ doplnil Stanislav Brožek, ředitel osobní dopravy TQM.

Od 12. června je ve Valašském Meziříčí MDH opět zdarma pro všechny cestující. Město uzavřelo se společností TQM desetiletou smlouvu s ročními náklady 21,3 milionu Kč s tím, že částkou bezmála 4,2 milionu se na provozu podílejí obce Krhová a Poličná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.