Valašské Meziříčí: Město chystá nové chodníky na Brňově

01.07.2022 13:49 | Tisková zpráva

Pravidelné setkání občanů s vedením města Valašské Meziříčí proběhlo v uplynulých dnech v místní části Brňov. Diskutovalo se nejen o plánovaných investicích, ale také o potřebách tamních obyvatel.

Valašské Meziříčí: Město chystá nové chodníky na Brňově
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

V uplynulých osmi letech zde radnice investovala pět milionů Kč, zejména do oprav místních komunikací. 

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11257 lidí
„Pro setkávání obyvatel Brňova byla také velmi důležitá oprava bývalé hasičské zbrojnice a její přestavba ve společenskou místnost s nezbytným zázemím. Díky aktivnímu osadnímu výboru a zájmu občanů je tato místní část živá a to nás těší,“ uvedl místostarosta Josef Vrátník.

V následujících letech se chce radnice na Brňově zaměřit zejména na budování chodníků kolem hlavní cesty. „Pro chodník na Horním Brňově už máme vydáno stavební povolení, přičemž počítáme s náklady přesahujícími šest milionů korun. Pokud budeme úspěšní se žádostí o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, se stavbou bychom mohli začít v roce 2024,“ navázal starosta Robert Stržínek s tím, že město pracuje také na přípravě chodníku na Dolním Brňově od viaduktu směrem do Valašského Meziříčí.

Občané se pak představitelů města dotazovali zejména na možnosti rozšíření veřejného osvětlení v části Horního Brňova a vznik kanalizace. „V obou těchto případech narážíme na nesouhlasná stanoviska soukromých vlastníků. Věřím však, že v oblasti rozšíření veřejného osvětlení je zde prostor pro jednání, abychom vyhověli požadavku místního osadního výboru,“ doplnil starosta Stržínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…