Valašské Meziříčí: Město má koncepci sociálního bydlení

20.02.2022 21:17 | Tisková zpráva

Jak by měla vypadat další podpora bydlení ve Valašském Meziříčí, které lokality jsou vhodné pro bytovou výstavbu a komu by měly byty sloužit? Nejen na tyto otázky odpovídá strategický dokument radnice – Koncepce sociálního bydlení ve městě Valašské Meziříčí na období 2021–2030.

Valašské Meziříčí: Město má koncepci sociálního bydlení
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Loni na jaře proběhl ve Valmezu terénní výzkum, kterého se účastnili architekti, urbanisté, sociologové či antropologové. Přímo v terénu mapovali současnou situaci a budoucí potřeby města. „Na základě jeho zjištění pak koncepce analyzuje aktuální stav nabídky městských bytů a definuje bytové potřeby podle specifických skupin obyvatel našeho města. Jedná se o jeden z hlavních výstupů projektu Pilotní ověření sociálního bydlení ve Valašském Meziříčí, na který jsme získali 95procentní dotaci z Operačního programu Zaměstnanost,“ nastínila místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Podle jejích slov je samotné sociální bydlení pouze jednou z částí podporovaného bydlení, které je třeba ve městě rozvíjet: „Nesmíme zapomínat například ani na startovací, dostupné, chráněné a další druhy bydlení, Máme zde nejen osoby ohrožené sociálním vyloučením, ale také seniory, samoživitele s dětmi, osoby s hendikepem, nízkopříjmové domácnosti, mladé rodiny a mnohé jiné.“

Koncepce také řeší konkrétní rozvojové lokality města, které jsou vhodné k budování bytové zástavby. „Podrobně definuje celkem 14 lokalit mimo jiné v areálu bývalé Křižanovy pily, v proluce Masarykova nebo na ulicích Vrbenská, Palackého a J. K. Tyla. Shrnuje na co si dát pozor, pro jaké skupiny obyvatel je lokalita vhodná či jaký trend bychom měli v daném území sledovat. Jedná se tak o dokument, který nám v následující dekádě pomůže s plánováním bytové výstavby,“ pokračovala místostarostka Odstrčilová.

„Hlavním cílem celého projektu je zavedení koncepčního přístupu k řešení otázky nejen sociálního bydlení ve Valašském Meziříčí,“ dodala místostarostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…