Valašské Meziříčí: Městská knihovna je druhá nejlepší v republice

09.10.2022 15:28 | Tisková zpráva

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR a Svaz měst a obcí ČR uděloval na začátku října tradiční ocenění Městská knihovna roku 2022. Úžasnou druhou příčku v celorepublikové konkurenci letos získala valašskomeziříčská knihovna.

Valašské Meziříčí: Městská knihovna je druhá nejlepší v republice
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Významné ocenění převzal tým Městské knihovny Valašské Meziříčí v čele s ředitelkou Zdeňkou Smahlovou v Zrcadlové kapli pražského Klementina. „Do Prahy jsme jeli s tím, že jsme se probojovali mezi osm nejlepších městských knihoven v republice. Že jsme nakonec skončili na druhé příčce za Městskou knihovnou Frýdek-Místek je pro nás obrovský úspěch a krásné ocenění naší dlouhodobé práce. Velké díky patří všem mým kolegům a také našim čtenářům a návštěvníkům,“ neskrývala spokojenost Zdeňka Smahlová.

Do Městské knihovny Valašské Meziříčí, která od roku 2019 sídlí v prostorách moderního Komunitního centra, zavítá ročně na 50 tisíc malých i velkých návštěvníků. „Knihovnice a knihovníci aktivně pracují s dětmi, mládeží a širokou veřejností včetně seniorů. Všem skupinám se věnují individuálně a reagují na jejich potřeby, ať už během besed, seminářů či Klubů Malíček, Všeználek a D-klubu. Jsem moc ráda, že se Komunitní centrum s knihovnou stalo centrem kulturního a společenského života v našem městě a právě získané ocenění to jen potvrzuje,“ řekla s úsměvem místostarostka Yvona Wojaczková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…