Valašské Meziříčí: Na jaře vykvete ve městě přes 40 tisíc cibulovin

08.10.2020 14:05

Na čtyřech místech ve Valašském Meziříčí proběhla v pátek 2. října výsadba nových cibulovin pomocí speciálního mechanického sázecího stroje. Díky němu město v jarních měsících ozdobí dalších 33 000 krokusů, narcisů, tulipánů a modřenců různých barev.

Valašské Meziříčí: Na jaře vykvete ve městě přes 40 tisíc cibulovin
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Po loňské premiéře, kdy radnice nechala speciálním sázecím strojem vysadit bohatou směs 19 000 cibulovin kolem ulice Vsetínská, pokračuje v této praxi také letos. „Mechanizovanou výsadbu jsme rozšířili do dalších lokalit, a to na ulici Masarykova, Zašovská, Mostní a Sokolská. Díky této efektivní metodě se nám podařilo během velmi krátké doby vysadit 33 tisíc kusů cibulí,“ popsala místostarostka Yvona Wojaczková. Každá vysázená směs obsahovala různé druhy a barvy krokusů, narcisů, tulipánů a modřenců. 

„Dlouhodobě se snažíme v našem městě udržovat příjemný veřejný prostor, což hodnotí pozitivně nejen občané, ale také odborníci. I proto proběhne na jaře 2021 ve Valašském Meziříčí konference Jarní slavnost cibulovin. Nově osázené záhony při ní poslouží jako příklady dobré praxe,“ dodala Wojaczková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…