Valašské Meziříčí: Nová zahrádka pro valašského krále

02.12.2020 7:34

Valašskomeziříčští radní se na svém posledním jednání mimo jiné zabývali otázkou, jak pomoci místnímu občanu, valašskému králi, Karlu Koňaříkovi, který využívá městský pozemek určený pro výstavbu rodinných domů. Nabídli mu proto k pronájmu nový, na nějž bude moci přemístit svou zahrádku.

Valašské Meziříčí: Nová zahrádka pro valašského krále
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Karel Koňařík dosud využívá městský pozemek v místní části Valašského Meziříčí – Juřinka. „Tento je ale zahrnut do připravovaného projektu pro výstavbu 21 rodinných domů. Proto jsme řešili, jak pomoci panu Koňaříkovi, kterého všichni ve Valašském Meziříčí známe jako velmi svérázného valašského krále,“ řekla místostarostka Zdislava Odstrčilová, jež ve spolupráci se zaměstnanci odborů sociálních věcí a majetkové správy s panem Koňaříkem jednala: „Z počátku se stavěl k našim návrhům odmítavě, avšak nakonec se nám podařilo najít vhodné řešení. Za symbolických 400 korun ročně mu pronajmeme část městského pozemku v sousedství ulice Mikoláše Alše.“ Ještě letos by se tak měl valašský král Karel Koňařík přesunout na nový pozemek o výměře 200 m2, kam bude moci umístit také svůj dřevěný zahradní domek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …