Valašské Meziříčí: Oslavy vzniku republiky se uskuteční na náměstí

26.10.2014 16:15

V úterý 28. října 2014 si celá Česká republika bude připomínat den vzniku samostatného Československa. U příležitosti státního svátku nabízí město Valašské Meziříčí bohatý program.

Valašské Meziříčí: Oslavy vzniku republiky se uskuteční na náměstí
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Oslava 96. výročí vzniku Československé republiky se ve Valašském Meziříčí uskuteční tradičně 28. října na náměstí. Akce začne v devět hodin. Od půl desáté se uskuteční pietní akt u pamětní desky na náměstí, u pomníku na Sokolské ulici a v parku Botanika. Slavnosti se zúčastní nejen představitelé města, ale také zástupci organizací Sokol a Českého svazu bojovníků za svobodu. O hudební doprovod se postará Dechová hudba města Valašské Meziříčí.

Po skončení programu zve Tělocvičná jednota Sokol na třetí ročník závodu pro veřejnost „Zborovský závod branné zdatnosti“, pořádaný k výročí vzniku Československé republiky. „Závodníci budou moci soutěžit v disciplíně terénní běh, hod granátem na cíl a střelba ze vzduchovky. Registrace účastníků závodu se bude konat od 13 hodin a start propukne v 13.30 hodin. Startovné je 20 korun,“ informuje jednatelka valašskomeziříčského Sokola Jana Rosáková.

Letošní 96. narozeniny republiky nabídnou již v pondělí 27. října ve 14 hodin turistickou vycházku po stopách Tomáše Garrigua Masaryka. Pro děti jsou připraveny soutěže i hry. 

Město Valašské Meziříčí Vás společně se Sokolem a Českým svazem bojovníků za svobodu srdečně zve na každoroční oslavu vzniku republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: valasskemezirici.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…