Valašské Meziříčí: Radnice chystá opravu školního hřiště ZŠ Žerotínova

20.04.2021 13:07

Rozsáhlé regenerace a rozšíření by se už v příštím roce mohlo dočkat školní hřiště u Základní školy Žerotínova. Na projekt s předpokládanými náklady 21,5 milionu Kč bude město Valašské Meziříčí žádat o dotaci z Národní sportovní agentury.

Valašské Meziříčí: Radnice chystá opravu školního hřiště ZŠ Žerotínova
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Hřiště u naší školy je jedním z posledních ve městě, které není zrekonstruováno. Současné sportoviště už bohužel dosluhuje a například běžecký ovál svou délkou ani stavem nevyhovuje aktuálním požadavkům atletiky.

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Jeho zvětšení na délku 250 metrů a celková regenerace jsou tak z našeho pohledu nezbytné,“ popsal současnou situaci Milan Knápek, ředitel ZŠ Žerotínova.

Projekt, který ve spolupráci se školou nechala vypracovat valašskomeziříčská radnice, počítá s náklady 21,5 milionu Kč. „Až 70 procent z této částky, tedy přes 15 milionů, by mohla pokrýt dotace od Národní sportovní agentury. Podání žádosti o dotaci a zajištění spolufinancování ze strany města ve čtvrtek 15. dubna posvětili také zastupitelé,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.

Regeneraci a rozšíření školního hřiště plánuje radnice v případě úspěšné žádosti o dotaci na rok 2022. „V rámci nového sportoviště počítáme s hřištěm na malou kopanou, včetně střídaček, multifunkčním hřištěm pro házenou, basketbal, volejbal či skok do výšky a také kompletní rekonstrukcí atletického oválu. Ten navíc doplní doskočiště pro skok daleký, hřiště pro vrh koulí a betonové tribuny pro diváky. Sportovní areál bude v rámci vyučovacích hodin sloužit ZŠ Žerotínova a v odpoledních hodinách se otevře sportovním klubům a oddílům,“ doplnila místostarostka Wojaczková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…