Valašské Meziříčí: Rámcový program fotofestivalu Valmez Open je již znám, ladí se detaily

22.03.2019 10:13

Již třetí ročník fotofestivalu určeného pro všechny nadšené fotografy proběhne ve dnech 7. až 9. června ve Valašském Meziříčí. Bohatý program přednášek, workshopů a fotografování pod dohledem profesionálních umělců každoročně do města přiláká desítky milovníků fotografie z celé republiky.

Valašské Meziříčí: Rámcový program fotofestivalu Valmez Open je již znám, ladí se detaily
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Jedním z velkých lákadel letošního ročníku je účast Jindřicha Štreita, který přihlášené účastníky zasvětí do tajů sociální fotografie.

Valmez Open Fotofestival je určen pro přihlášené fotografy, kteří včas uhradí účastnický poplatek. Za organizací akce stojí valašskomeziříčský spolek fotografů Konfrontace. Do města by odhadem mělo dorazit 20-30 fotografů z celého Česka. „Možná se to jeví jako komerční záležitost, ale zbohatnout se na tom nedá. Jsme rádi, když na konci vyjdeme s nulou. Spíš je to o setkávání s lidmi, které stejně jako nás baví fotografie,“ řekl jeden z organizátorů Josef Knápek.

„Slovo open v názvu akce odkazuje na skutečnost, že jsme otevřeni všem směrům ve fotografii. Ať už se bavíme o portrétní, figurální, ateliérové, sportovní nebo dokumentární fotografii. Třeba na dokument budeme letos mít světoznámého fotografa Jindřicha Štreita, který bude s účastníky worskshopu v pátek fotografovat i Muzejní noc,“ hlásil Knápek.

Z dalších témat se účastníci akce mohou těšit například na produktovou fotografii, makro, pořizování snímků mobilním telefonem, akt nebo erotickou fotografii. „Vyjdeme vstříc i fotografkám. V loňském roce se ptaly po focení krásných mužů. Jednoho takového letos přivedeme a pokusíme se například vhodným nasvícením zachytit estetiku muskulatury. Nepůjde tedy přímo o akt,“ upozornil Knápek.

Během prvního dne festivalu pořídí účastníci akce celou řadu fotografií z Valašského Meziříčí. V pátek 7. června totiž probíhá Muzejní noc, kdy jsou volně přístupná muzea, galerie, kostely a další instituce. Vzniklé snímky bude moci veřejnost zhlédnout na webových stránkách Konfrontace. Knápek přiznává, že to není ideální stav. Rád by, aby účastníci své fotky přihlásili do soutěže Valmez Foto. „Všechny účastníky na tuto možnost dopředu upozorňuji, ale donutit je k účasti v soutěži samozřejmě nemůžu,“ povzdechl si organizátor.

Nápad uspořádat fotofestival ve Valašském Meziříčí dostali členové Konfrontace před pěti lety, když se podobné akce zúčastnili v Českém Krumlově. „Tam to ale vzali za špatný konec. Megalomanské pojetí neutáhli ekonomicky. V současné době něco podobného pořádají snad už jen v Praze. My ve Valašském Meziříčí jsme skromnější. Rádi bychom, aby se událost stala tradicí, “ uzavřel Knápek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…