Valašské Meziříčí: Ve městě probíhá seč trávy, komplikuje ji nepovolená výsadba

22.05.2021 13:49

Od začátku května provádějí zaměstnanci společnosti Městské lesy a zeleň Valašské Meziříčí, s. r. o. (dále Městské lesy a zeleň) kosení trávníků. Sečení však znesnadňují neoznačené výsadby na městských pozemcích zejména kolem panelových domů.

Valašské Meziříčí: Ve městě probíhá seč trávy, komplikuje ji nepovolená výsadba
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Kosení zelených ploch ve Valašském Meziříčí začalo letos tradičně na sídlišti Obora, pokračuje přes Křižnou a Vyhlídku směrem na Štěpánov a následují místní části.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

„Díky příznivému počasí pro růst travního porostu jsme v některých částech města přistoupili k takzvanému předsečení bez sběru. Posečená hmota tak v budoucnu podpoří další růst, lépe zadrží vodu a zajistí vitalitu trávníku v sušším období. Tím zároveň předcházíme přerostení trávy a snižujeme budoucí náklady na údržbu techniky,“ vysvětlil Vladimír Jurečka, vedoucí střediska zeleně Městských lesů a zeleně. Práce probíhají také s ohledem na počasí postupně ve čtyřech vlnách až do podzimu.

Aktuálně však radnice a zaměstnanci provádějící seč trávy, řeší problém s květinami, keři a dalšími rostlinami vysazenými zejména kolem panelových domů. „Tuto aktivitu občanů vedoucí ke zkrášlování města vítáme, je však třeba si uvědomit, že má svá pravidla. Lidé si často neuvědomují, že se ve většině případů jedná o městský  pozemek, jehož údržbu zajišťujeme prostřednictvím Městských lesů a zeleně,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková a pokračovala: „Pokud chtějí občané něco vysadit na městském pozemku, měli by to konzultovat se správcem zeleně města na telefonu 602 709 703. Následně je třeba takovou výsadbu řádně označit například barevným kolíkem, aby nedošlo k jejími nechtěnému posečení. Lidé mají zároveň povinnost se o takovou výsadbu nadále starat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…