Valašské Meziříčí: Zesnula místostarostka města Mgr. Dagmar Lacinová

02.01.2012 13:38

Moliér: „Smrt se neřídí našimi plány.“

Valašské Meziříčí: Zesnula místostarostka města Mgr. Dagmar Lacinová
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Mgr. Dagmar Lacinová – místostarostka našeho města, učitelka, oblíbená a výjimečná osobnost, odešla na sklonku roku tam, odkud není návratu.

Mgr. Dagmar Lacinová se narodila 24. 2. 1965. Byla Valaška, i když v jejím rodném listu bylo uvedeno, že se narodila v Hranicích na Moravě – v době jejího narození totiž porodnice ve Valašském Meziříčí nebyla.

Školní docházku zahájila v roce 1971, kdy nastoupila na Základní školu Leninova, dnes Masarykova ve Valašském Meziříčí. Po čtyřech letech přestoupila na Základní školu Křižná, kde strávila další čtyři krásné roky. Do školy chodila ráda, mezi její oblíbené předměty patřily matematika, chemie, přírodopis a jazyky. Na této škole se také rozhodla pro své budoucí povolání – povolání učitelky.

Poté absolvovala Gymnázium Františka Palackého ve Valašském Meziříčí, kde se na jejím rozhodnutí o budoucím povolání nic nezměnilo.

Po maturitě pracovala dva roky jako pomocná vychovatelka v Dětském domově ve Valašském Meziříčí. V roce 1985 byla přijata ke studiu na Pedagogické fakultě v Ostravě, kde vystudovala učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro druhý a třetí stupeň škol v oborech matematika a chemie.

V roce 1991 nastoupila na Střední odborné učiliště zemědělské, později přejmenované na potravinářské ve Valašském Meziříčí, kde pracovala do roku 2003. Od 1. 9. 2003 byla místostarostkou města Valašské Meziříčí.
 
Mgr. Dagmar Lacinová po sobě zanechala výraznou stopu. Mezi lidmi se říká, že každý je nahraditelný. Nevěřte tomu. Není.
Bude našemu městu scházet víc, než si dnes dokážeme připustit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Valašské Meziříčí - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.