Valašské Meziříčí chce být do deseti let bez závažných dopravních nehod

17.01.2021 9:37

Od letošního roku má radnice k dispozici platnou strategii bezpečnosti silničního provozu na roky 2021–2030 (dále strategie). Jejím hlavním cílem je: Valašské Meziříčí – město bez závažných dopravních nehod.

Valašské Meziříčí chce být do deseti let bez závažných dopravních nehod
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Novou strategii připravila valašskomeziříčská Komise BESIP ve spolupráci s Centrem dopravního výzkumu Brno. „Vychází mimo jiné z takzvané Vize nula, k níž jsme se připojili už dříve, a jejímž cílem je zcela eliminovat smrtelné dopravní nehody na území Valašského Meziříčí,“ říká místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Anketa

Kdo ze jmenovaných chybí ve vysoké politice nejvíc?

hlasovalo: 6032 lidí

Z analytické části strategie vyplývá, že za posledních 10 let (2010–2019) na území města Valašské Meziříčí zemřelo 9 osob, těžce zraněno bylo 49 a lehce pak 469 osob. K dalším 880 nehodám došlo „pouze“ s hmotnou škodou a celkové ekonomické ztráty podle výzkumníků dosáhly bezmála 1 miliardy Kč. „Všechna uvedená čísla jsou alarmující. To je také hlavní důvod, proč si strategie pro dalších deset let klade za cíl právě vizi: Valašské Meziříčí – město bez závažných dopravních nehod,“ vysvětluje místostarostka Odstrčilová. Dopomoci k tomu má navrhovaný Akční program: „Mimo jiné na základě vytipovaných problémových lokalit stanovuje opatření, jejichž realizace může během dvouletých cyklů přispět ke snížení dopravní nehodovosti a jejích následků. S tím souvisí také pokračování dlouhodobé činnosti naší Komise BESIP, která pravidelně organizuje množství výchovných a vzdělávacích akcí pro děti, mládeže i širokou veřejnost zaměřených na zodpovědné chování a pohyb na komunikacích.“

Uvedený strategický dokument města zároveň navazuje na Strategii bezpečnosti silničního provozu Zlínského kraje a na Strategii BESIP 2021–2030 ČR. Radnice za jeho vytvoření zaplatila 80 tisíc Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…