Valašské Meziříčí má novou ulici Na Křižanově pile

18.12.2019 20:51

V polovině prosince rozhodli valašskomeziříčští zastupitelé o přejmenování ulice Na Pile v areálu bývalé Křižanovy pily. Vyhověli tak mimo jiné žádosti Ondřeje Křižana.

Valašské Meziříčí má novou ulici Na Křižanově pile
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Ještě donedávna nevzhledný areál bývalé pily naproti vlakovému nádraží dostává novou tvář. Vedle nákupních center a dalších plánovaných objektů, mimo jiné dopravního terminálu města, zde vznikají také nové ulice. Tou první je ulice Na Pile, o jejímž pojmenování rozhodli letos v červnu zastupitelé. „Tento název doporučila původně ke schválení komise pro Městskou památkovou zónu,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková a pokračovala: „Následně jsme však obdrželi dopis od Ondřeje Křižana, který město jménem rodiny požádal o přejmenování ulice. Zastupitelé se touto žádostí v prosinci zabývali a schválili nový název Na Křižanově pile. Tento lépe odpovídá dané lokalitě i provázanosti se jménem bývalých majitelů areálu.“ Změna názvu nebude mít také žádný negativní dopad, neboť na zmíněné ulici radnice dosud nepřidělila žádné číslo popisné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …