Valašské Meziříčí patří mezi nejlepší města pro cyklisty

24.07.2020 16:02

V soutěži Cykloměsto roku 2020 se Valašské Meziříčí v konkurenci třinácti hodnocených měst umístilo na krásném druhém místě. O pořadí v soutěži rozhodovaly výsledky dotazníku mezi účastníky výzvy Do práce na kole 2020 a také závěry odborné komise z řad organizátorů.

Valašské Meziříčí patří mezi nejlepší města pro cyklisty
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Komise posuzovala nejen podmínky pro cyklistickou dopravu, ale také podíl účastníků výzvy na počet obyvatel města, pravidelnost dojížďky do zaměstnání, práci místního koordinátora, spolupráci s radnicí a perspektivu budoucího vývoje. Valašské Meziříčí se umístilo na druhém místě hned za prvními Otrokovicemi. „Hodnocení odborníků, ale také zájem téměř třech stovek účastníků premiérové výzvy Do práce na kole ve Valašském Meziříčí jsou pro nás více než přínosné. Díky nim totiž můžeme lépe naplánovat síť vnitřních cyklostezek i cyklotras ve městě, případně jiné možnosti cyklodopravy ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech,“ reagovala na výsledky soutěže místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Výzva Do práce na kole je účinný nástroj, který městům pomáhá s udržitelným způsobem dopravy a umožňuje získat anonymizovaná dopravní data o tom, jak se po městě chodci a cyklisté pohybují. Letošního premiérového ročníku se ve Valašském Meziříčí zúčastnilo 24 firem a 293 zaměstnanců.

Soutěž Cykloměsto roku vyhlašuje každoročně spolek AutoMat a Nadace Partnerství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…