Valašské Meziříčí podpořilo činnost Společnosti pro uchování odbojových tradic

14.02.2021 20:38

Od loňského roku působí ve Valašském Meziříčí nová Společnost pro uchování odbojových tradic, z. s., která nahradila pobočku Českého svazu bojovníků za svobodu. Radnice poskytla nové organizaci na činnost dotaci 300 tisíc Kč.

Valašské Meziříčí podpořilo činnost Společnosti pro uchování odbojových tradic
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Město Valašské Meziříčí vyplácelo od roku 2008 místní pobočce Českého svazu bojovníků za svobodu pravidelně dotaci 300 tisíc Kč ročně na provoz. Postupovalo tak na základě darovací smlouvy, jejímž prostřednictvím převedla organizace do vlastnictví města budovu č. p. 409 na ulici Poláškova, v níž sídlila. „Loni se však členové místní pobočky rozhodli distancovat od celorepublikového vedení Českého svazu bojovníků za svobodu a vytvořit vlastní Společnost pro uchování odbojových tradic. Tento krok jsme podpořili a těší nás, že nadále pokračuje spolupráce města s touto nástupnickou organizací. I proto jí chceme dál pomáhat s financováním činnosti, kterou dříve řešila pronájmem zmíněného domu na náměstí,“ reagoval starosta Robert Stržínek. Jeho slova podpořili také zastupitelé, kteří rozhodli o poskytnutí částky 300 tisíc Kč z rozpočtu města na činnost valašskomeziříčské Společnosti pro uchování odbojových tradic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…