Valašské Meziříčí získalo dotaci na moderní LED veřejné osvětlení

01.06.2016 13:12

Snížit výdaje za energii a naopak zvýšit bezpečnost pro řidiče i chodce. Takové jsou cíle Valašského Meziříčí, které se rozhodlo pokračovat v modernizaci veřejného osvětlení. Výměna svítidel letos vyjde přibližně na 2,7 milionu korun.

Valašské Meziříčí získalo dotaci na moderní LED veřejné osvětlení
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Valašské Meziříčí pokračuje i letos v postupné výměně zastaralých svítidel za nová úspornější. Radnice se znovu přihlásila do dotačního programu „Efekt“, který vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Tento program byl vyhlášen na podporu úspory elektrické energie na veřejném osvětlení. Tentokrát se nového osvětlení dočkají obyvatelé na ulici Zašovská, Květná, Na Šištotě, Sklářská, Žerotínova, U Nemocnice Šafaříkova, Nerudova, Smetanova, U kasáren, Chelčického, Máchova, Domluvilova, Třebízského a Kalálova.

Výměna se dotkne 235 kusů svítidel. „Svítidla budou vyměněna za moderní LED světla. Tato světla jsou vybavena zařízením na dálkový přenos dat tak, aby bylo možné jednotlivá světla řídit přímo ze střediska správce veřejného osvětlení. Důvodem výměny jsou nižší finanční nároky na provoz a údržbu a zvýšení intenzity osvětlení chodníků a silnic,“ řekl starosta města Robert Stržínek.

„Ušetřené peníze za energii a údržbu chceme investovat do dalších rekonstrukcí a pořízení nových LED svítidel. Postupně chceme touto technologií nahradit všechna svítidla ve městě,“ dodal Robert Stržínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…