Vánoční trhy v novém jsou za dveřmi. Budou chloubou Pardubic

27.11.2018 12:17

Už jen pár dní zbývá do kouzelného okamžiku, kdy začne advent a s ním i zbrusu nové vánoční trhy. Rozsvítí se vánoční strom, Pernštýnské náměstí ozáří i nové osvětlení a atmosféru nejoblíbenějších svátků doplní hudba i vůně dobrot, linoucí se z mnoha stánků.

Vánoční trhy v novém jsou za dveřmi. Budou chloubou Pardubic
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Město Pardubice letos nabídne svým obyvatelům předvánoční atmosféru v novém kabátu. Pernštýnské náměstí a další místa v centru města chystají lákavou nabídku všeho, co nám pomůže zvolnit rychlé tempo dnešní doby a dokáže v nás probudit příjemnou vánoční pohodu. Letošní trhy dostávají zbrusu novou podobu a já věřím, že potěší všechny, kteří na historické náměstí zavítají. Obzvlášť se těším na první adventní neděli, kdy se v šest hodin večer poprvé rozsvítí vánoční strom,“ uvedl primátor města Pardubic Martin Charvát.

Pardubické vánoční trhy budou od letošního roku dalších pět let připravovány pořadatelem s bohatou zkušeností, jenž zajistí důstojnou vánoční atmosféru. Ta by měla ve městě panovat každý den už od 1. prosince a potrvá až do Štědrého dne. Kromě zajímavého sortimentu bude každý den připraven také zajímavý kulturní program. Další podstatnou novinkou je jednotný charakter celých trhů, podobou stánků počínaje a osvětlením i informačním systémem konče.

„Trhy letos zaujmou návštěvníky všech věkových kategorií. Na náměstí bude umístěno vánoční kino, které má na programu oblíbené české filmy jako Anděl Páně, S tebou mě baví svět, Pelíšky, Tři oříšky pro popelku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Milou atrakcí pro děti bude také pošta, zvonička či projížďka vláčkem. Speciální nabídku svézt se Perníkovým expresem zdarma v dopoledních hodinách dostanou všechny městem zřizované školky,“ uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký, který měl v uplynulém volebním období podobu adventních trhů ve své gesci.

Během adventních týdnů uvidí návštěvníci trhů více než desítku filmů, především oblíbených vánočních pohádek, zažijí spoustu koncertů, na programu je i zpívání koled a taneční či divadelní představení. „Hudební část programu je koncipována tak, aby byla hodně rozmanitá a zaujala maximální počet návštěvníků. Na Pernštýnském náměstí tak bude znít folk, country, reggae, samozřejmě i klasické koledy a vánoční melodie, ale také hard rock či punk,“ dodává Roman Lípa. Složení interpretů odpovídá hlavnímu záměru pořadatelů – nabídnout Pardubicím vánoční trhy na míru, tedy mix oblíbených místních souborů a interpretů spolu s osvědčenými jmény odjinud, kterým kralují hvězdy jako František Nedvěd a Pavel Dobeš.

Pořadatelé si zakládají i na kvalitním sortimentu v prodejních stáncích. Marně byste zde hledali laciné asijské pouťové zboží. Základem jsou řemeslné produkty, klasické dárky, vánoční dekorace a také řada prodejců gastronomických specialit s důrazem na regionální dobroty. A v neposlední řadě pak legendární vánoční punč, který zde bude k mání v mnoha variacích dle receptů z různých evropských zemí.

Děti i rodiče potěší také vyřezávaný betlém, hlavní ozdobou náměstí však bude tradičně vánoční strom. Letos byla vybrána dvanáctimetrová jedle bělokorá z Rybitví, která je ozdobena sto padesáti červenými a stříbrnými koulemi a stejným počtem světelných trubic a ozdobami s perníkovým motivem. Vánoční strom se poprvé rozzáří v neděli 2. prosince v 18 hodin. Těsně před rozsvícením se lidé dozvědí také jméno stromu, vybrané z návrhů pardubických dětí. Více na http://pardubickevanocnitrhy.cz/ a na stejnojmenném facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…