Varnsdorf: Parkování u Lidlu utnou závory, společnost daruje městu 3 miliony na výstavbu nového parkoviště

28.12.2020 17:10

Společnost Lidl se chystá uzavřít parkoviště závorovým systémem. Kromě zákazníků marketu tam totiž parkují obyvatelé panelových domů v ulici Karolíny Světlé. Městu jako kompenzaci daruje tři miliony korun na výstavbu nového parkoviště.

Varnsdorf: Parkování u Lidlu utnou závory, společnost daruje městu 3 miliony na výstavbu nového parkoviště
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Kapacita parkovacích míst na největším sídlišti ve městě, v ulici Karolíny Světlé, je dlouhodobě nedostačující a řidiči často parkují v křižovatkách nebo na místech označených žlutou čarou. Situaci navíc komplikuje fakt, že společnost Lidl během následujících měsíců uzavře přilehlé parkoviště závorovým systémem a zpřístupní ho jen pro zákazníky marketu. Zhruba osmdesát vozidel, které tam parkují od odpoledních hodin přes noc, nebude mít kde zaparkovat.

Anketa

Která pohádka si zaslouží zamknout do trezoru a nevysílat?

hlasovalo: 10948 lidí
„Snažili jsme se dlouhodobě se společností Lidl komunikovat, aby se závorový systém neosazoval, protože jsme si vědomi, že sídliště přijde o velký počet parkovacích míst,“ řekl starosta Roland Solloch. Po několika jednáních došlo k dohodě, že společnost Lidl daruje městu tři miliony korun jako kompenzaci na vybudování nového parkoviště pro obyvatele sídliště. Město proto nechalo zpracovat projektovou dokumentaci včetně stavebního povolení na výstavbu nového parkoviště mezi panelovými domy č.p. 3022 a 3021, které by pojalo téměř třicet vozidel.

S výstavbou nového parkoviště však nesouhlasí Stavební bytové družstvo občanů Průkopník, jako vlastník jednoho ze zmíněných panelových domů, a sepsalo petici, jejíž výsledek je však nejednoznačný. Ve stavebním řízení se už neodvolalo, takže výstavbě by nemělo nic bránit. „Lidé se bojí, že přijdou o zeleň, ale v místě, kde bude stát nové parkoviště, je z velké části nevyužitá betonová plocha. V projektu se navíc počítá s výsadbou stromů a keřů kolem parkoviště,“ doplňuje Solloch.

O přijetí daru ve výši tří milionů korun muselo rozhodnout na svém zasedání zastupitelstvo města ve čtvrtek 26. listopadu. To rozhodlo šestnácti hlasy pověřit starostu města podpisem darovací smlouvy mezi společností Lidl Holding s. r. o. a městem Varnsdorf. Výstavba nového parkoviště je v plánu na jaře nadcházejícího roku.

Za poslední dva roky vzniklo ve Varnsdorfu několik nových parkovišť. Radnice tak reaguje na jejich nedostatek. Špatnou situaci s parkováním dokázala vyřešit např. na sídlišti v Západní ulici, v ulici Edisonova nebo u zimního stadionu během zápasů. V současné době se dokončilo parkoviště ve vnitrobloku panelových domů ve Východní ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…