Varnsdorf: Počet asistentů prevence kriminality se zvýšil, na pořádek jich dohlíží šest

27.09.2020 20:06

Další čtyři. Na veřejný pořádek v ulicích města bude nově dohlížet celkem šest asistentů prevence kriminality (APK). Radnice totiž uspěla s žádostí v projektu Ministerstva práce a sociálních věcí v programu OP Zaměstnanost.

Varnsdorf: Počet asistentů prevence kriminality se zvýšil, na pořádek jich dohlíží šest
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Město se po úspěšném prvním projektu Ministerstva vnitra v rámci prevence kriminality, díky němuž získalo dva asistenty prevence kriminality do konce letošního roku, zapojilo do dalšího projektu. Tentokrát žádost podalo v projektu Ministerstva práce a sociálních věcí v programu OP Zaměstnanost. A bylo opět úspěšné. Současné preventisty tak doplní další čtyři, kteří budou v ulicích města dohlížet na veřejný pořádek až do června příštího roku. „Asistenti prevence kriminality se nám osvědčili. Pohybují se nejen ve vyloučených lokalitách, ale v ranních hodinách také na přechodech u základních škol,“ řekl Václav Lacina, manažer prevence kriminality ve Varnsdorfu.

Hlídky APK jsou vystrojeny tak, aby je nebylo možné zaměnit s ozbrojenými složkami jako je Městská Policie Varnsdorf či Policie ČR. Ve službě jsou oblečeni do tyrkysové polokošile, která má na zádech nápis „Asistent prevence kriminality“ a v přední části zkratku tohoto nápisu. Stejné označení mají i na jiných součástech oblečení jako jsou bundy, kšiltovka, a reflexní vesta. Činnost asistentů prevence kriminality má především preventivní charakter. Podílejí se svou činností na eliminaci protiprávního chování a také na zvýšení pocitu bezpečí obyvatel celého města.

Město získalo také domovníky preventisty

Celkem pět domovníků začalo od září fungovat v problémových lokalitách ve Varnsdorfu. „Úkolem domovníků je dohled nad dodržováním pořádku v jim přiděleném vchodu. Dohlíží především na soužití nájemníků, dodržování domovního řádu a obecně závazných vyhlášek města,“ dodal Lacina.

Projekt asistentů prevence kriminality a domovních preventistů financuje Ministerstvo práce a sociálních věcí za spoluúčasti města Varnsdorf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…