Varnsdorf: Rekonstrukce objektu v ulici T. G. Masaryka běží na plné obrátky

06.09.2022 19:53 | Tisková zpráva

Stavební práce na bývalé ubytovně v ulici T. G. Masaryka jsou v plném proudu. Nad objektem vyrostlo velké šapitó, jež umožní pracovat i při nepřízni počasí.

Varnsdorf: Rekonstrukce objektu v ulici T. G. Masaryka běží na plné obrátky
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Budova v ulici T. G. Masaryka sloužila dlouhé roky jako ubytovna včetně noclehárny a nízkoprahové centrum pro děti a mládež. Objekt byl ve špatném technickém stavu, nevzhledný a nevyhovující, proto radnice přišla se záměrem kompletní rekonstrukce. Tu na základě výběrového řízení provádí společnost TERMI s.r.o. za částku téměř 45 milionů korun bez DPH. Město ovšem uspělo s žádostí o dotaci z Integrovaného operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj, která pokryje větší část uznatelných nákladů.

Budova má celkem čtyři podlaží. Horní dvě budou přestavěna na 16 malometrážních bytů s vlastním sociálním zařízením, přičemž dojde ke změně dispozice objektu. Dvě spodní podlaží budou sloužit jako kancelářské prostory sociálních služeb (nízkoprahové centrum), vznikne v nich také osm míst pro osoby v tíživé životní situaci (noclehárna).

V současné době probíhají hrubé stavební práce. Vybourala se všechna okna, staré příčky a podlahy. Zároveň se dělají nové rozvody inženýrských sítí, zdí se příčky dle nových dispozic. Ve dvou podlažích už jsou kompletně omítané zdi. Celkovou výměnou projde také střecha budovy. Stavební firma nechala nad objektem postavit tzv. šapitó, které umožní pracovat na střešní konstrukci i v nepříznivém počasí. Dělníci nyní pracují na demontáži staré krytiny, prken a vazníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…