Varnsdorf: Technické služby města se připravují na zimní sezónu, pořídily nový Unimog

25.09.2022 18:58 | Tisková zpráva

Technické služby města Varnsdorf v posledních letech vynakládají nemalé finanční prostředky na obnovu vozového parku.

Varnsdorf: Technické služby města se připravují na zimní sezónu, pořídily nový Unimog
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

V ulicích města už nějakou tu dobu jezdí elektromobil, který místo Multicary vyváží odpadkové koše. Dále malý šikovný zametací stroj HAKO Citymaster, který pomáhá zlepšit čistotu chodníků ve městě. Nápomocen je i v zimních měsících. Nedávno technické služby pořídily také vysokozdvižnou plošinu Cella na podvozku IVECO New Daily pro elektroúdržbu. Ta nahradila dožilou Avii.

Po 19 letech nastal čas obnovit nejdůležitější stroj pro údržbu města, který je klíčový především v zimních měsících. Tím je speciální víceúčelový nosič nástaveb Mercedes Benz Unimog. Původní podvozek MB Unimog 400 z roku 2003 půjde do elektronické aukce, kde si ještě najde nového majitele.

Nový podvozek je typu UGE 427, poháněný silnějším dieselovým šestiválcovým motorem, který je z výroby doplněný mulčovačem (tzv. sekačkou na příkopy) a hlubičem příkopů (příkopovou frézou). Z původní výbavy přechází na nový podvozek kompletní zimní výbava, tedy přední multifunkční stavitelná radlice a sypač Stratos, vše od německé společnosti Schmidt.

Celou investici v hodnotě necelých šest milionů korun bez DPH pořídily technické služby ze svého rozpočtu za pomocí leasingu. Jakmile to finanční prostředky službám dovolí, měl by být nový podvozek ještě dovybaven bočními nůžkami, které umožní prořezy zelně podél komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…