Varnsdorf: V poliklinice je nová ordinace psychologie a psychoterapie

27.07.2021 7:29

Částkou 280 tisíc korun podpořilo město novou ordinaci ambulance klinické psychologie a psychoterapie v budově polikliniky ve Varnsdorfu.

Varnsdorf: V poliklinice je nová ordinace psychologie a psychoterapie
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Velmi ožehavým tématem je dostupnost zdravotní péče nejen ve Varnsdorfu, ale v celém Šluknovském výběžku. „Problém je s nedostatkem lékařské péče, proto jsme v roce 2018 schválili zdravotní koncepci, díky které se snažíme do města přilákat nové doktory, zubaře a další. Studentům medicíny nabízíme stipendijní program, ve kterém nabízíme příspěvek 25 tisíc korun za semestr, avšak s povinností budoucího profesního působení v našem městě,“ popisuje možnosti starosta města Roland Solloch. Maximální částka na jednoho studenta je až 250 tisíc korun.

Varnsdorf nabízí pro zubaře, praktické i ambulantní lékaře řadu dalších benefitů, například přednostní přidělení městského bytu, prodej stavebního pozemku či příspěvek na vybudování ordinace. „Koncem minulého roku jsme zahájili jednání s magistrou Vamberskou, která si ve Varnsdorfu plánovala otevřít ambulanci klinické psychologie a psychoterapie. Pro její ambulanci jsme našli vhodné prostory v budově místní polikliniky a podpořili jsme ji částkou 280 tisíc korun na vybavení ordinace,“ dodává s úsměvem na tváři Solloch.

„Během let jsem se vyprofilovala do oboru, který tady úplně chyběl. Žádná klinická psychologie, a už vůbec ne psychoterapie, tady není. Nejblíž někde v České Lípě nebo Děčíně, takže klienti z téhle oblasti museli dojíždět, což je pro dlouhodobou psychoterapii téměř nemožné,“ říká Petra Vamberská a pokračuje. „Největší náklady byly na diagnostické metody, což jsou takové tzv. kufry plné pomůcek, díky nímž vyšetřujeme děti i dospělé,“ dodává. Ordinace se nachází v budově polikliniky v Poštovní ulici, v prvním patře. Další potřebné informace budou během následující doby dostupné na webových stránkách www.psychologievdf.cz. 

Zdravotní koncepce tak nese první ovoce. Město rádo podpoří i další zdravotníky, kteří si budou chtít ve městě otevřít svou ordinaci. „Dlouhodobě zde byla poptávka zejména praktických lékařů pro děti a dorost o psychologickou poradnu, proto jsem nesmírně rád, že se nám podařilo paní magistru podpořit a ordinace se během května otevřela. Rádi podpoříme každého lékaře, zubaře, doktora, který by rád poskytoval zdravotní péči ve Varnsdorfu, stačí se ozvat,“ řekl na závěr Solloch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…