Varnsdorf: V ulicích města jsou opět asistenti prevence kriminality, zatím dva

20.06.2020 15:55

Strážníkům městské policie pomáhají v ulicích dva asistenti prevence kriminality (APK). Dohlížet budou na veřejný pořádek.

Varnsdorf: V ulicích města jsou opět asistenti prevence kriminality, zatím dva
Foto: Varnsdorf
Popisek: Varnsdorf

Také v letošním roce se město Varnsdorf úspěšně zapojilo do projektu Ministerstva vnitra České republiky v rámci prevence kriminality. V ulicích města se budou do konce roku pohybovat dva asistenti prevence kriminality. Původně měli být čtyři. „Hodnotící komise náš projekt ohodnotila dobře, následně ho doporučila a schválila bez připomínek. Nicméně vzhledem k mimořádným opatřením v souvislosti s koronavirem byly projekty schváleny pouze jako jednoleté, navíc se krátily počty podpořených asistentů. U statutárních měst na čtyři, u obcí maximálně na dva,“ řekl Václav Lacina, manažer prevence kriminality ve Varnsdorfu.

Pracovní náplní je dohled nad dodržováním veřejného pořádku a obecně závazných vyhlášek. Tento dohled vykonávají nejen ve vyloučených lokalitách, ale také v problémových místech města. Hlídky APK jsou vystrojeny tak, aby je nebylo možné zaměnit s ozbrojenými složkami jako je Městská Policie Varnsdorf či Policie ČR. Ve službě jsou oblečeni do tyrkysové polokošile, která má na zádech nápis „Asistent prevence kriminality“ a v přední části zkratku tohoto nápisu. Stejné označení mají i na jiných součástech oblečení jako jsou bundy, kšiltovka, a reflexní vesta. Činnost asistentů prevence kriminality má především preventivní charakter. Podílejí se svou činností na eliminaci protiprávního chování a také na zvýšení pocitu bezpečí obyvatel celého města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…