Ve Frýdlantu se konala tradiční zemědělská olympiáda

29.04.2019 16:00

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant uspořádala již 14. ročník dvoudenní Zemědělské olympiády žáků středních škol. Akce proběhla ve dnech 24.–25. dubna a na její organizaci se podílel i Liberecký kraj, Regionální agrární rada, Okresní agrární komora či místní firmy a významné osobnosti Frýdlantska.

Ve Frýdlantu se konala tradiční zemědělská olympiáda
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Jsem moc rád, že se zemědělská olympiáda konala v místě nově otevřeného Centra odborného vzdělávání. Většina disciplín proběhla i nedaleko školy v prostorách naučné stezky, takže soutěžící ukázali svoje dovednosti v překrásném a přírodě blízkém areálu. Vyšlo i počasí. Nemohli jsme si přát lepší podmínky,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.
Žáci soutěžili v různých disciplínách. Mohli si vyzkoušet jízdu zručnosti na kolovém traktoru s přívěsem, poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů, práci s manipulátorem, písemný test všeobecných znalostí, výměnu pneumatiky, ale i vykování skoby či sedlácký víceboj, který zahrnoval například ruční dojení, převoz pytlů kolečkem či odhad hmotnosti.
„Velice mě potěšilo, že se letos zúčastnily i nové školy. Jen to prokazuje, jak je o zemědělskou olympiádu velký zájem. Po pěti letech se nám vrátili soutěžící z Tábora a přidal se například Kostelec nad Orlicí, Hořice či Trhové Sviny. Celkem závodilo třicet soutěžících a byl jsem velice příjemně překvapen, že se o zemědělskou oblast zajímají i dívky,“ dodal Jiří Löffelmann, člen rad kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Výsledky družstev:
    1. SŠHL Frýdlant „A“
    2.  SŠHL Frýdlant „B“
    3. SOŠ Frýdek – Místek „A“

Výsledky jednotlivců:
    1. Lukáš Baloga, SŠHL Frýdlant „A“
    2. Jan Debnár, SŠHL Frýdlant „A“
    3. Jan Michejda, SOŠ Frýdek – Místek „A“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

7:04 Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

Další část infrastruktury spojené s modernizací železniční trati je před dokončením. Okružní křižova…