Ve Znojmě přijali do školek všechny tříleté děti, které přišly k zápisu. Od září jich nastoupí přes 400

02.06.2017 7:30

Od září nastoupí do znojemských mateřských škol 421 nových dětí.

Ve Znojmě přijali do školek všechny tříleté děti, které přišly k zápisu. Od září jich nastoupí přes 400
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Mít dostatek míst v mateřských školách je jednou z priorit znojemské radnice. Díky tomu se nám zatím každoročně daří uspokojit všechny rodiče ze Znojma a jeho městských částí, kteří se rozhodnou dát své dítě do školky. I letos tak mohly být přijaty všechny tříleté děti, i ty starší, které přišly k zápisu,“ uvedl místostarosta Jan Grois.

„Nejvyšší počet dětí jsme zaznamenali již tradičně na MŠ Holandská, kam se k zápisu dostavilo 91 dětí. Zájem projevili rodiče i o mateřské školy v městských částech Konice a Mramotice, kde jsme zapsali celkem 22 dětí,“ doplňuje zajímavosti ze statistiky Grois.

V letošním roce proběhly zápisy do mateřských škol poprvé s novinkami, které přinesla poslední novela školského zákona. Novela přinesla změny v termínu konání zápisu a také změnu v podobě stanovení spádových obvodů mateřských škol.

K letošním  zápisům přišlo celkem 519 dětí (některé děti byly u zápisu ve více školkách). Největší zájem rodičů byl tradičně o mateřskou školu na Holandské (91), na Dělnické (85) a na Pražské (79). K zápisu přišlo také 55 dětí z jiných obcí. Přijaté nebyly pouze některé děti s trvalým bydlištěm v jiných obcích a děti mladší 3 let.

Z celkového počtu zapsaných dětí bylo také 27 tzv. předškoláků, pro které je od 1. září předškolní vzdělávání povinné. Zákonní zástupci ve třech případech oznámili, že budou děti vzdělávat v rámci individuálního vzdělávání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…