Vedení hlavního města schválilo záměr na dostavbu základní školy v Ružinovské ulici v Praze 4

11.02.2015 8:27

Rada hlavního města v úterý schválila záměr na dostavbu základní školy praktické a základní školy speciální v Ružinovské ulici, jež předložila radní pro školství a sociální politiku Irena Ropková (ČSSD). Přestavba pomůže vyřešit nevyhovující stav současných prostor školy, a to bez přerušení výuky. Nové prostory by mohli žáci podle předpokladů využívat již od září roku 2016.

Vedení hlavního města schválilo záměr na dostavbu základní školy v Ružinovské ulici v Praze 4
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Základní škola praktická a základní škola speciální, jež sídlí v Ružinovské ulici v Praze 4, se dlouhodobě potýkala s nevyhovujícím stavebně-technickým stavem dvou budov, které v tomto školním roce denně využívá 131 žáků. „Původní plán na pouhou rekonstrukci vedlejší budovy, postavené jako provizorní v sedmdesátých letech minulého století, se ukázal již před šesti lety jako značně nevýhodný a komplikovaný. Při přípravě zateplení budovy byl zjištěn výskyt azbestu v obvodovém plášti a nevyhovující stav základů,“ popisuje radní hlavního města pro oblast školství Irena Ropková (ČSSD). Škole navíc chyběla jídelna a žáci museli za stravováním docházet do vedlejší střední školy.

Rada hlavního města proto schválila záměr vybudovat zcela nový pavilon, který naváže na stávající hlavní budovu školy. „Součástí přístavby budou nové učebny plně odpovídající potřebám praktické i speciální školy, jídelna a nová tělocvična. Objekt bude navíc plně bezbariérový,“ popisuje výhody zvoleného řešení Ropková. „Po přestěhování žáků do nové budovy se otevře cesta k rekonstrukci stávající hlavní budovy a stržení vedlejšího provizorního objektu,“ dodává radní. Předpokládaným termínem zprovoznění nového pavilonu je září 2016.

Zájem o speciální výuku vzhledem k nárůstu počtu dětí s těžší formou autismu a dětí se středně těžkým mentálním postižením, pro které není vhodná integrace do běžných škol, rok od roku roste. I s tímto faktorem záměr počítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…