Vedení města Chrudim na veletrhu Holiday World v Praze

20.02.2016 9:36

Vedení města Chrudim v čele se starostou Petrem Řezníčkem se zúčastní jubilejního 25. ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2016. Ten bude plný novinek a zajímavostí z Čech, ale i zahraniční.

Vedení města Chrudim na veletrhu Holiday World v Praze
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Samotná Chrudim se prezentuje ve společné expozici Pardubického a Královéhradeckého kraje s názvem Východní Čechy. Veletrh se koná na výstavišti v pražských Holešovicích a potrvá do neděle 21. února.

„Veletrh patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější a nejprestižnější událost cestovního ruchu ve střední Evropě, a to jak pro odborníky, tak i širokou veřejnost. Jeho nedílnou součástí je přehlídka Region World, jež slouží k prezentaci tuzemských regionů,“ připomněl místostarosta Roman Málek.

Společná expozice Pardubického a Královéhradeckého kraje nese motto „Zemský ráj to na pohled“. Bezesporu jde o dva regiony, kde naleznete nepřeberné množství nádherné přírody, zajímavé historie s tradicemi.

Hlavním tématem, jímž se Chrudim prezentuje, zůstává pro letošní rok církevní turistika. „Ta v posledních letech zažívá nebývalý rozkvět. Na veletrhu tak budou k dispozici cykloturistické mapy zaměřené na církevní památky na Chrudimsku včetně tipů na ubytování v Chrudimi s kolem. Na rok 2016 máme vytvořené také pohlednicové kalendáře církevních památek,“ doplňuje místostarosta Málek zodpovědný za cestovní ruch.

Kromě chrudimských turistických zajímavostí budou zástupci města Chrudimi a Hlinska propagovat atraktivity a akce v širším území turistické oblasti Chrudimsko-Hlinecko.

Dalším tématem východočeské expozice na stánku Chrudimska-Hlinecka bude i projekt „Krok za krokem Geoparkem“. Propagační materiály provedou zájemce atraktivitami Národního geoparku Železné hory. Turisté se mohou těšit na tematické balíčky – pondělní výlety, výlety v dešti, výlety pro školy i cestovní agentury, kanceláře a organizované skupiny. Prostřednictvím hry zvané geoquesting se výletník může stát lovcem indicií. Obsluha stánku nabídne i cykloturistické mapy, mapy geologicky zajímavých lokalit a naučných stezek.

Součástí veletrhu Holiday World 2016 budou rovněž zajímavé workshopy, přednášky a semináře na aktuální témata v oboru, firemních prezentací. Během víkendu nebudou chybět filmové přehlídky WorldFilm a Expediční kamera a jedinečné fotografické výstavy. Společně s veletrhem Holiday World se v termínu představí i 10. ročník gastronomického veletrhu s názvem Top Gastro & Hotel. Ten je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru. V roce 2015 se veletrhu zúčastnilo celkem 170 vystavovatelů ze 12 států a navštívilo jej 31 550 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…