Velká cena cestovního ruchu ocenila olomoucký turistický portál

14.01.2012 20:56

Olomoucký turistický portál http://tourism.olomouc.eu získal druhé místo ve své kategorii. Ocenění Velké ceny cestovního ruchu včera večer převzal náměstek primátora Jan Holpuch na veletrhu Regiontour v Brně.

Velká cena cestovního ruchu ocenila olomoucký turistický portál
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Ocenění nás samozřejmě velmi potěšilo. Portál http://tourism.olomouc.eu jsme spustili zhruba v polovině loňského roku a musím říct, že je skutečně výsledkem mnohaměsíční usilovné práce. Již loni jsme ve Velké ceně cestovního ruchu získali zvláštní cenu poroty za informační, propagační a reklamní předměty a tiskoviny, takže letošní úspěch je pro nás dalším potvrzením dobře odvedené práce,“ řekl náměstek primátora Jan Holpuch.

V kategorii Nejlepší turistický portál porota hodnotila především množství a kvalitu informací, počet jazykových mutací, grafické zpracování webu a jeho uživatelskou přívětivost.

Internetové stránky olomouckého turistického portálu jsou k dispozici v deseti jazykových mutacích (čeština, angličtina, němčina, francouzština, španělština, italština, polština, maďarština, ruština a japonština). Najít zde můžete veškeré důležité informace o historii města, o kultuře, významných osobnostech spojených s městem i rozsáhlou databázi olomouckých památek. Shrnuje také možnosti volnočasových aktivit ve městě i blízkém okolí. Pro návštěvníky jsou také k dispozici propagační materiály ke stažení ve všech dostupných mutacích. Odborníkům v cestovním ruchu je věnovaná sekce B2B.

„Webové stránky jsou úzce propojeny se službami Google. Díky tomu nabízí možnost podívat se na památky na mapě, ve Streetview, nebo na památku jako 3D model. Vyhledávání v prohlížeči Google Chrome umožňuje vyhledávat i hlasově. U objektů lze zobrazit QR kód a uložit si tak adresu do mobilního telefonu. Fotografie u památek lze zároveň zaslat jako e-pohlednici,“ popisuje webmaster Pavel Snášel a dodává, že stránky jsou již samozřejmě propojeny také se sociálními sítěmi Facebook, Google+, Twitter.

Grafickou podobu turistického portálu vytvořila olomoucká firma Esmedia, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…