Velké Meziříčí: Oprava mostu si vyžádá čtyřměsíční uzavírku Třebíčské

16.12.2020 12:09

Jednou z největších investic, kterou město v příštím roce plánuje, je generální oprava mostu nad železnicí v Třebíčské ulici.

Velké Meziříčí: Oprava mostu si vyžádá čtyřměsíční uzavírku Třebíčské
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Přestože Velké Meziříčí čeká čtyřměsíční uzavírka důležité komunikace, jde o nejpřijatelnější řešení. Zvažovaný kyvadlový provoz řízený semafory by razantně navýšil cenu a také prodloužil délku opravy.

Na prosincovém zasedání zastupitelé schválili záměr města žádat o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR na opravu mostu v ulici Třebíčská. Dotace by měla pokrýt náklady až ve výši 60 % z odhadovaných 11 milionů korun.

Oprava mostu bohužel s sebou přinese značné dopravní komplikace. Zejména řidiči se v příštím roce musí připravit na čtyřměsíční uzavírku hlavního tahu z Třebíče do centra Velkého Meziříčí. Provést rekonstrukci mostní konstrukce v částečném omezení provozu však experti městu zásadně nedoporučili. Razantně by to prodloužilo dobu opravy a dvojnásobně navýšilo cenu.

„Bohužel si plně uvědomuji, že nás čeká několik měsíců spojených s dopravními komplikacemi. Prověřovali jsme i možnost kyvadlové dopravy v dotčeném úseku. Z výše zmíněných důvodů toto řešení ale považujeme za nejrozumnější," dodal Alexandros Kaminaras, starosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…