Velké Meziříčí: Začíná stavba okružní křižovatky na Hornoměstské

01.09.2016 10:51

Další velká dopravní stavba ve Velkém Meziříčí začíná. Ze zkušební okružní křižovatky ulic Třebíčská, Hornoměstská a Pod Hradbami se stane trvalý kruhový objezd.

Velké Meziříčí: Začíná stavba okružní křižovatky na Hornoměstské
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Řidiči proto musejí počítat s uzavírkami, které budou akci postupně provázet od 5. září v pěti etapách. Skončit mají 30. října 2016. Každopádně do 23. září má zůstat křižovatka průjezdná.

„Jde o další zkoušku naší řidičské trpělivosti a dovednosti. Už několikrát jsme my, Velkomeziříčáci, prokázali, že se s takovými situacemi umíme vypořádat. Věřím, že i tentokrát se vše obejde bez nehod a zranění. Přesto opětovně apeluji na řidiče z celé republiky, aby se nám tentokrát raději vyhnuli a zejména aby nepoužívali naše město jako objížďku dálnice D1,“ řekl k plánované dopravní stavbě starosta Radovan Necid s tím, že všechny informace k aktuální dopravní situaci najdou lidé ve Velkomeziříčsku a na dopravním webu města.

Křižovatku postaví kraj, další úpravy provede město a Svazek

„Definitivní přestavba okružní křižovatky ve Velkém Meziříčí je společnou investiční akcí Kraje Vysočina, města Velké Meziříčí a Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko. Za téměř sedm milionů korun s daní společně zmodernizují křižovatku ulic Hornoměstská, Třebíčská a Pod Hradbami na novou okružní,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy Libor Joukl.

DSC01584Kraj Vysočina investuje konkrétně 3 miliony 293 tisíc korun. Město Velké Meziříčí se bude na akci podílet částkou 2 miliony 773 tisíc korun. Dojde k úpravě parkoviště na ulici Hornoměstská, vybudování autobusových zastávek na ulici Třebíčská, kde dělníci navíc srovnají i přilehlé chodníky a sjezd z parkoviště na pravé straně ulice a další úpravy, bude osazeno nové veřejné osvětlení a nasvětleny přechody. Součástí stavby bude také přeložka vodovodu a kanalizace za 1 milion 92 tisíc korun, na niž město Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko přispěje 440 tisíci korunami. Další přeložky sdělovacího kabelu a sítí E.ON se vejdou do půl milionu korun. Zhotovitelem stavby je akciová společnost Skanska.Více informací zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…