Veřejnost může hlasováním ovlivnit rozvoj Plzně

08.10.2017 18:10

Vznikající návrh Strategického plánu města Plzně řeší, jaká má být Plzeň jako celek za více než deset let včetně toho, co se pro rozvoj města musí udělat. Navrženo je více než čtyřicet konkrétních aktivit, jež vycházejí z předchozích analýz i diskuzí s občany. Nyní je nutné stanovit priority s ohledem na rozpočtové i materiální možnosti města.

Veřejnost může hlasováním ovlivnit rozvoj Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Jejich výběr mohou ovlivnit všichni obyvatelé města prostřednictvím hodnotícího formuláře na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně (ZDE) do 20. října 2017. Výsledky ankety budou společně s názorem odborné veřejnosti zapracovány do dokumentu, jenž bude předložen k projednání Zastupitelstvu města Plzně.

Strategický plán je pro město jeden z nejdůležitějších dokumentů, protože komplexně navrhuje jeho rozvoj a směřování ve všech oblastech – bydlení, hospodářství, trávení volného času, životním prostředí a dalších oblastech. „Po celou dobu jeho tvorby spolupracujeme nejen s odborníky, ale také s místními obyvateli. A právě nyní se mohou opět všichni vyjádřit k tomu, co považují pro rozvoj Plzně za stěžejní a na co by se v dalších letech rozhodně nemělo zapomenout,“ uvedla Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Strategický plán reaguje na dlouhodobé potřeby města

Na webu ZDE je dostupný odkaz na formulář, v němž Plzeňané mohou hodnotit, které navržené aktivity vnímají pro rozvoj města za naprosto stěžejní. Hlasující provede hodnocení pro každou aktivitu. Hodnotí se od 0 do 10 bodů, kdy deset znamená největší preference.

Hlavním smyslem strategického plánu je organizace rozvoje města a koordinace jednotlivých zájmů tak, aby město prosperovalo jako celek. Strategický plán reaguje na dlouhodobé potřeby města a zároveň musí zohledňovat možnosti rozpočtu. Záměrem města Plzně je prostřednictvím nového strategického plánu dosáhnout zkvalitnění života ve všech oblastech a navrhnout potřebné kroky k trvale udržitelnému rozvoji Plzně a poskytnout tak veřejnosti a podnikatelské sféře informace o svých dlouhodobých rozvojových záměrech. Do přípravy dokumentu se doposud aktivně zapojilo více než 200 osob a více než 1 600 obyvatel Plzně přispělo svým názorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…