Veřejnost se může podílet na tvorbě nové kulturní strategie Plzně

05.10.2017 15:17

Plzeň chystá novou kulturní strategii na období od roku 2020 do roku 2030, na její podobě se může podílet i veřejnost. Ve středu 4. října 2017 se při příležitosti tvorby strategie konalo za účasti vedení města, zástupců Magistrátu města Plzně a Krajského úřadu Plzeňského kraje i lokálních kulturních aktérů Kulturní fórum 2017.

Veřejnost se může podílet na tvorbě nové kulturní strategie Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Z vedení města se akce zúčastnili primátor Martin Zrzavecký, první náměstek primátora Martin Baxa a náměstek primátora Petr Náhlík.

„Období platnosti schváleného koncepčního dokumentu Program rozvoje kultury ve městě Plzni na léta 2009¬–2019 se chýlí ke konci, a proto je připravována nová strategie. Cílem je vznik dokumentu za účasti odborné i laické veřejnosti,“ uvedla vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně Květuše Sokolová.

Upozornila, že jakékoliv podněty a připomínky v oblasti kultury či k samotné tvorbě nového dokumentu mohou lidé zasílat na email: sokolova@plzen.eu.

„Účastníkům Kulturního fóra 2017 byly prezentovány hodnocení plnění Programu rozvoje kultury, Zpráva o stavu plzeňské kultury v roce 2017 a klíčová témata a problémy. Ve třech workshopech účastníci konference definovali aktuální silné stránky a problémy i potenciály pro další rozvoj plzeňské kultury,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…