Veselí nad Moravou: Dobrovolní hasiči obdrželi od HZS JMK zásahový mercedes

10.11.2021 14:05

Novým přírůstkem do vozového parku se od středy pyšní veselská jednotka sboru dobrovolných hasičů. Obdrželi totiž od Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje nové výjezdové vozidlo.

Veselí nad Moravou: Dobrovolní hasiči obdrželi od HZS JMK zásahový mercedes
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Slavnostní předání proběhlo u hasičské stanice profesionálních hasičů, kde sídlí také dobrovolná jednotka. 

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje ve středu 13. října 2021 slavnostně předal veselským dobrovolným hasičům automobil do užívání. Ředitel HZS JMK Jiří Pelikán věnoval klíčky do rukou starosty města Veselí nad Moravou Petra Koláře, který je následně svěřil dobrovolným hasičům. „Jedná se o typ Mercedes Benz CAS24 a věříme, že ve Veselí najde uplatnění,“ říká nový velitel dobrovolných hasičů Jaroslav Charvát. Ten ve funkci velitele nahradil Jakuba Trojka.

‚‚Máme na kontě 21 výjezdů za loňský rok, pro letošní rok zatím 21 zásahů do října, přičemž mezi ty bezpochyby nejobtížnější patří pomoc po tornádu, které zasáhlo Hodonínsko," shrnuje aktivity Charvát. Nové auto bylo slavnostně požehnáno a následně všem zájemcům předvedeno.

Ve Veselí nad Moravou se nachází také profesionální hasiči, kteří se od 1. ledna 2021 rozrostou o 9 nových příslušníků, jak avizoval ředitel HZS JMK Jiří Pelikán. Přiblížil také činnost hasičských jednotek, přičemž se nejedná pouze o hašení požárů, ale také zásahy při nehodách, úzkou spolupráci s IZS a během pandemie pomoc v nemocnicích. Aktuálně aktivně probíhají nábory nováčků v Jihomoravském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…