Veselí nad Moravou: Milokošťský hřbitov se dočkal nového chodníku, přibude také zeleň

25.05.2022 17:57

Pracovníci SMV dokončili v květnu práce na opravě chodníku na hřbitově v Milokošti. Ten původní, s asfaltovým povrchem, totiž byl v havarijním stavu. Na opravy se použila také dlažba z náměstí Míru.

Veselí nad Moravou: Milokošťský hřbitov se dočkal nového chodníku, přibude také zeleň
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Během května se dočká úpravy také zeleň podél hřbitovní zdi z vnější strany, na podzim se opraví střecha a fasáda márnice. 

Anketa

Jste pro schválení „manželství pro všechny“?

3%
95%
hlasovalo: 17409 lidí

Osadní výbor Milokošť doporučoval Radě města Veselí nad Moravou schválení oprav na hřbitově v Milokošti. "Doposud stávající dezolátní povrch totiž představoval komplikace při špatných povětrnostních podmínkách, zejména starším občanům hrozil úraz, povrch byl při dešti kluzký a zablácený," popisuje předseda OVM Tomáš Nekarda.

"Kvůli propadu podloží došlo k výměně stávající štěrkové podkladní vrstvy za konstrukci z recyklovaného betonu. Veškeré vybourané materiály byly opět recyklovány a upraveny k opětovném u použití na opravy a výstavby dalších komunikací," komentuje práce ředitel SMV Miroslav Jahoda.

"Náklady na opravu dosáhly částky 460 tisíc Kč. Snížení nákladů výrazně pomohla recyklace materiálů - využita byla například část dlažby z náměstí Míru. Dalších úprav v Milokošti se dočká také dětské hřiště u tenisových kurtů a ještě letos má přibýt do Milokoště také elektronická úřední deska pro lepší informovanost občanů," dodává starosta města Petr Kolář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…