Veselí nad Moravou: Na kole přes Strážnici až do Kuželova

20.03.2022 14:56 | Tisková zpráva

Na radnici ve Veselí nad Moravou proběhlo důležité jednání o tématech, která rezonují napříč obcemi v okolí Veselska, Strážnicka i Horňácka. Starostové dotčených obcí správního obvodu ORP Veselí nad Moravou se sešli se zástupci obou komor Parlamentu ČR, aby projednali možnost vybudování cyklotrasy podél Veličky. Tím by došlo k atraktivnímu propojení Baťova kanálu s Bílými Karpatami.

Veselí nad Moravou: Na kole přes Strážnici až do Kuželova
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

S plánem propojit obce trasou pro terénní cyklistiku seznámila starostka Tvarožné Lhoty Martina Bílová přítomné starosty. „Jedná se o progresivní myšlenku, která má potenciál přiblížit nejen turistům na kolech náš krásný region,“ zdůrazňuje Bílová. Starostové si následně vyměnili zkušenosti s již zahájenými projekty pro rozvoj cykloturistiky, které by mohly navázat na společnou trasu propojující celý region.

Starostové nyní budou společně řešit možné financování studie proveditelnosti takovéto trasy, která by bezpochyby přinesla jak více možností pro turistický ruch v regionu, tak více sportovního vyžití pro místní občany. „Město Veselí nad Moravou, jakožto obec s rozšířenou působností pro všechny obce podél Veličky je připraveno se aktivně zapojit do přípravy i realizace tohoto zajímavého projektu, který může sloužit jako velmi atraktivní propojení Baťova kanálu s Bílými Karpatami,“ komentuje starosta města Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Do Veselí nad Moravou zavítali také zástupci obou parlamentních komor zvolených v našem regionu – senátor Josef Bazala a poslanci Antonín Tesařík a Martin Hájek. Zamýšlenou cyklistickou trasu podél toku Veličky přijali všichni zúčastnění se zájmem. „Podobný projekt se realizoval také na Hradišťsku s velmi pozitivním výsledkem, věřím proto v pozitivní dopad také v tomto regionu,“ dodává senátor Bazala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…