Veselí nad Moravou: Náměstí Míru budou po revitalizaci lemovat vzrostlé stromy

24.07.2020 8:36

Již od podzimu se v centru Veselí nad Moravou rozběhnou práce na další etapě revitalizace náměstí Míru. V rámci projektu je myšleno také na zeleň, celková koncepce sadových úprav přímo navazuje na první etapu.

Veselí nad Moravou: Náměstí Míru budou po revitalizaci lemovat vzrostlé stromy
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Náměstí Míru čeká od podzimu další etapa plánované revitalizace. O té jsme informovali již ZDE. Připomínáme, že v rámci první etapy již bylo umístěno zhruba 40 mladých stromů a další zeleň.

Ve druhé etapě přibyde dalších 18 stromů, které budou zasazeny s průměrem kmene 18 centimetrů (porostou tedy zároveň se stromy z předešlé etapy, které se sadily s průměrem 12 až 14 centimetrů). Jedná se o javory babyky, jilmy a habry obecné.

Tyto stromy jsou oblíbené svým krásným podzimním zbarvením a dlouhověkostí. Vhodně zvoleno bylo také jejich umístění, aby docházelo k volnému pochybu chodců. Zároveň bude zastíněna přehřívaná fasáda základní umělecké školy.

Pro zvětšení kořenového systému dřevin se plánuje systém prefabrikovaných košů = ten zabrání zhutnění kořenového prostoru pod dlažbou a umožní růst dřevin.

O podrobnostech dalších prvků z plánované revitalizace budeme informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…