Veselí nad Moravou: Nejvyšší investice z rozpočtu je určena na další etapu revitalizace náměstí Míru

11.01.2017 13:59

Pravidelným bodem prosincového jednání zastupitelstva města je schvalování rozpočtu na další kalendářní rok. Pro rok 2017 zastupitelé schválili rozpočet s vyrovnanou bilancí příjmů a výdajů v celkové výši 197 mil. Kč. Nejvyšší částka v investičních výdajích je určena na další etapu revitalizace náměstí Míru, která by měla být zahájena již v březnu letošního roku.

Veselí nad Moravou: Nejvyšší investice z rozpočtu je určena na další etapu revitalizace náměstí Míru
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Návrh rozpočtu pro rok 2017 vychází z aktuálních optimistických makroekonomických predikcí, kdy předpokládaný výnos ze sdílených a výlučných daní – tvořící téměř dvě třetiny celkových příjmů městského rozpočtu – je navýšen cca o 4,5 % v meziročním srovnání. Pro finanční krytí nejrozsáhlejší investiční akce, kterou je rozsáhlá revitalizace náměstí Míru, rozpočet počítá s přijetím úvěru ve výši až 55 mil. Kč. Rozpočet také nadále počítá s příjmem z odvodu stanoveném loterijním zákonem ve výši přibližně 8,8 mil. Kč a nadále platí, že celá tato částka směřuje do fondu grantů, z něhož jsou financovány jednotlivé žádosti v rámci městského grantového systému. Do rozpočtu byly zapracovány také požadavky osadních výborů Zarazice (dokončení nového víceúčelového hřiště) a Milokošť (dofinancování rekonstrukce budovy školy). Z dalších připravovaných investičních akcí města, které jsou zahrnuty do schváleného rozpočtu, patří vybudování nového stravovacího zařízení pro žáky všech veselských mateřských škol nebo pokračující příprava modernizace městské knihovny, příprava infrastruktury pro novou průmyslovou zónu a pro parcely určené k výstavbě nových rodinných domů na sídlišti Hutník. Rozpočet také počítá s maximálním využitím evropských i státních dotačních titulů, kdy jednotlivé projekty vyžadují spolufinancování z městských rozpočtových zdrojů – zde se jedná např. o nové parkoviště na ul. Rumunská, navazující cyklostezku na ul. Kollárova nebo o další etapu revitalizace sídliště Hutník.     

JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D.

místostarosta města  

Schválený rozpočet Veselí nad Moravou pro rok 2017

běžné příjmy

203 mil Kč

běžné výdaje

151 mil Kč

kapitálové příjmy

3,1 mil Kč

kapitálové výdaje

110 mil Kč

 

 

graf - rozpočet

 
 
 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…